Så blev det med den räddningen.

Download PDF

Har du någon gång försökt att spela död på havets botten med en förbannad skorpionfisk efter dig? Det har jag och det var sannerligen omöjligt. Det var på Maldiverna jag spelade drunkningsoffer i ett övnings dyk och jag låg och väntade på att bli räddad. Jag låg och väntade i sanden bredvid korallrevet på 12 meters djup, kikade upp på ytan ibland, väntade igen på att eleven i själva övningen skulle hitta mig innan jag var död på låtsas. När man ska spela halvdöd så är det inte så trovärdigt att börja simma iväg ifrån stället där man har bestämt sig för att vara nästan död. Den där fisken kom emot mig med ögon av djävulen själv och utspärrade giftiga spröt. Vad gör hon i mitt revir? Den hade bestämt sig för att jag var någon slags fiende som faktiskt skulle dö på riktigt.

Eftersom en kamp med en lejonfisk inte är att rekommendera så uppgav jag mitt offerställe och flydde med lejonfisken hack i simfötter. Eleven hittade mig i flykten och de andra eleverna och jag kunde konstatera att idag var ingen bra dag att varken dö på låtsas eller på riktigt.

Vet inte riktigt varför jag kom att tänka på det här misslyckade räddningsdyket just idag, men vill du läsa mer om lejonfiskar så kan du klicka på bilden. Lejonfiskar invaderar vattnen runt Bahamas trots att de egentligen inte ska leva här alls. Då och då arrangeras lejon-fiske här för att försöka få bort inkräktaren som inte har några naturliga fiender i dessa vatten och bara stör ekosystemet. Normalt lever de i Indiska Oceanen och i Stilla havet.

This entry was posted in Dykning och snorkling. Bookmark the permalink.

One Response to Så blev det med den räddningen.

  1. Jenny says:

    Hahahaha! Det måste sett hur kul ut som helst när du kommer farande som skjuten ur en kanon med en sån där sak efter dig, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*