Mardrömmen när fröken ringer

Download PDF

Alla föräldrars mardröm.

Fröken ringer ifrån skolan och säger att sonen har slagit sig och måste sys! I bakgrunden hör jag hur sonen skriker för fulla muggar. Jag befinner mig på en annan ö och handlar. Jag ringer maken som inte svarar. Ringer och ringer och ringer. Tillslut svarar han och jag yttrar två meningar:

Hämta sonen NU. Han har spräckt läppen!

Maken hämtar sonen medan jag uppsöker läkaren på den ön jag befinner mig. Läkaren har ledigt och är ute på en båt! Han hänvisar oss till kliniken i Treasure Cay där det finns en duktig person som kan sy i ansiktet. Det går ingen färja dit ifrån vår ö så jag anlitar en kille med båt ifrån vår ö som kör maken och barnen till kliniken i Treasure Cay. Själv får jag skjuts med bil till den kliniken av en god vän.

Så här ser alltså en färd till vårdcentral ut för oss!

Vi anländer till Treasure Cay och sonen får tre stygn under näsan ner till överläppen. Det ser ändå ganska bra ut och som tur var så var jacket rakt och det blev snyggt till slut. Bara att hoppa på vår hyrda båt igen och åka hem. Sonens framtand sitter lös och vi får se hur det blir med den. Tur i oturen att jag tidigare har uppsökt barntandläkare i Sverige för samma sak. Hon sa då att om tanden inte visar tecken på att bli inflammerad eller väldigt ond så låter man den sitta kvar om den nu gör det.

När vi äntligen är på väg hem så ser vi att dottern fortfarande har pyjamas på sig. Vad gör väl det, huvudsaken att sonen fick sina stygn.

Vad gjorde då sonen för att få en sprucken läpp? Jo, han sprang det fortaste han kunde och snubblade rakt in i en dörr. En vanlig dörr kan alltså vara minst lika farlig som vassa klippor på en strand.

This entry was posted in Ö-livsproblem, Surviving paradise. Bookmark the permalink.

6 Responses to Mardrömmen när fröken ringer

 1. Oh vad hemskt! Hoppas tanden klarat sig och att det läker fint.

 2. hjarnfrys says:

  Tur att det löste sig så bra! Mina barn har fått gråa tänder efter närkontakt med fasta föremål, men de har suttit fast till slut. De permanenta tänderna var vita när de kom ut:-)

  Hoppas det läker fint.

 3. Carola says:

  Tack, skönt att höra att de nya tänderna var ok för dina barn. Han klagar inte över smärta i tanden nu i alla fall.

 4. Jenny Karlsson says:

  Hej! Usch för den känslan man får i kroppen när det står klart att ens barn skadat sig! Stackars Enzo! Tur att det gick bra hos doktorn! Kramar från ett kallt sportlovs-Motala! <3

 5. Carola says:

  Hej Jenny och Tack! 🙂 Ja, man känner sig så hjälplös. Nu är det full rulle på honom igen och stygnen ska tas bort på tisdag tror jag. Kram och hoppas att ni har ett härligt sportlov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*