Varför är det så mycket folk, mamma?

Download PDF

Sonen och jag fick oss ett gott skratt när kom till stranden idag. Vilka kontraster! Vi tittade på allt stekande kött på stranden och är man inte van att se det här på stränder så ser det mycket komiskt ut. Där ligger man timme ut och timme in för att suga åt sig all den sol som man har saknat under vintern.

Vi bara glodde. Och skrattade. Som de utlänningar vi har blivit.

Vår hem-miljö ser annars lite annorlunda ut. Bara lite.

This entry was posted in Familjeliv och vardag, Hemma i Sverige. Bookmark the permalink.

8 Responses to Varför är det så mycket folk, mamma?

 1. Monica Pizanias says:

  Motala? Det måste det vara, här har vi varit ofta, inte badat så mycket, men varit på stranden i alla fall.

 2. Marina says:

  Häftiga kontraster! Hoppas sonen kunde hitta någon liten fläck att gräva på…;)

 3. Carola says:

  Visst gjorde han det men han tyckte att det var lite tråkigt att man inte kunde springa runt så mycket, det låg ju folk i vägen.

 4. Något verkligen är en kontrast är att folk släpar med sig så in norden av prylar till stranden i Sverige. Jag är som du, van att man tar sina flipflops och går. Resten hittar man på plats, skugga, en pinne att gräva med osv.

 5. haha, vilken skillnad.
  Man glömmer så lätt. Vi är så bortskämda att vi ofta söker upp stränder där det bara är vi eller max några andra på.
  Något annat man helt glömt bort är solbrännestressen i Sverige, har får man skäll av vänner om man råkar komma tillbaka efter helgen och ha en antydan till färg på kroppen.

 6. Eva i Aten says:

  Va kul att se hur det ser ut i Motala. Där har jag bara varit när jag var riktigt liten. Vi har släkt där som heter Lekbeck.
  Fantastiskt hur det ser ut på Bahamas – att det är så lite folk på stranden, men det gäller väl inte alla stränder, eller? Här i Grekland är det smockat. “Possa banja echeis kanei?” frågar greker hela tiden och med det menar man “Hur många gånger har du badat i havet i sommar?”. Det är det som är det väsentliga, inte att bli solbrända.

 7. Carola says:

  På Bahamas finns det enormt mycket stränder så jag har faktiskt aldrig varit på en sådan här smockfull strand. Men på de större turistöarna så finns det stränder där det är mycket folk. På vår ö är det alltid öde eller högst en eller några familjer på stranden. Enda gången då det blir mycket folk på stranden är utanför den kända baren Nippers och det är vid stora tillfällen som barefootman-konsert eller annan tillställning. Men eftersom stranden hos oss är så enorm så blir det aldrig att man måste leta efter plats!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*