Förfall i paradis

Download PDF

Titta på huset där i bakgrunden.

Det är övergivet och ligger nu bara någon meter ifrån kanten. Naturen äter sig närmare och närmare huset som med all sannolikhet kommer att ge vika inom en snar framtid. En gång i tiden var det säkert ett jättefint hus med förstaklassigt läge.

Detta är ett bra exempel på hur viktigt det är att låta naturen växa sig fritt framför ett hus vid havet. Hade det varit en skyddande växtlighet framför huset så hade gräs, buskar och rötter hindrat erosionen.

This entry was posted in Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

2 Responses to Förfall i paradis

  1. Anne-Marie says:

    Människan är ofta så totalt ignorant inför naturens krafter. Och varför måste man bo precis vid havet? Risken för översvämningar är ju rätt påtaglig. Man blir litet ledsen ibland när man ser vad folk gör. Det är klart utsikten är fantastisk men har man ett hus som faller samman spelar det ju ingen roll.

  2. Carola says:

    Ja, det som är ganska intressant är att det finns mycket få, eller nästan inga Bahamaner som väljer att bo på en tomt vid havet. Man kan heller inte odla mycket grönsaker och man måste tvätta fönstrena flera gånger i veckan om man vill kunna se ut. Man får måla om huset varje år och ta hand om allt som rostar sönder på nolltid 🙂 Sådant som man inte tänker på…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*