Dramatik på lugna gatan

Download PDF

Vi har en förfärlig invasion av turister och många är här i dessa dagar för att festa till sångaren “Barefootman” som har uppträtt på Nippers. Under dessa spelningar så kommer det ca 2000 människor ifrån alla håll och kanter och invaderar vår lilla by. Restaurangen Nippers förvandlas till ett gungande hav av dansande människor.

I går kväll var det ett fasligt liv här utanför på vår gata. Det lät ungefär som jag kan tänka mig att en uppretad engelsk fotbolls-huligan låter när hans lag förlorar. Svordomarna haglade över någon som han tydligen irriterade sig på. Högt och ljudligt ekade salvorna mellan husen. I vanliga hörs bara syrsor och vågornas brus. Nu var det en annan femma och tydligen så var det någon som gömde sig inne i buskarna också, för engelskmannen skrek:

-Come out of the bushes you #€%&/#%&£ idiot!!!!

Hela härligheten höll på i säkert 20 minuter och sedan hördes en golfbil som startade. Jag tittade ut och såg engelskmannen som hängde sig fast och släpade med bilen på sidan (någon annan körde) och drogs med längs gatan medan han svor. Han släppte taget och gick svärandes tillbaka till buskarna utanför vårt hus och började skrika åt “vem det nu var” att komma ut därifrån.

Då…

…kommer grannfrun ut på balkongen. Grannfrun är inte att leka med och hon tål nog verkligen inget sådant uppförande på sin gata. Mycket riktigt så röt hon i och sa åt mannen att gå hem för barnen kan inte sova och ska upp till skolan i morgon. Mannen bad om ursäkt men så fort grannfrun hade gått in så fortsatte han i samma takter. Grannfrun kom ut igen flygande förbannad. Jag kunde inte låta bli att små-le lite för hon slängde ur sig en vit lögn i sin ilska (som verkade funka för mannen gick då hem) Hon sa:

-Går du inte hem nu så ringer jag polisen med detsamma!!!

ha ha ha… polisen!??

Det finns förstås ingen polis här. Närmsta polis finns i Marsh Harbor som är en 35 minuters båtresa bort. Jag tror inte att polisen ger sig ut på ett nattsvart vågigt hav för att ta hand om en full engelskman som står och svär åt buskarna! Däremot så tror jag säkert att det finns någon själv-utnämnd ordningsman med hagelgevär som säkert kan skapa ordning och reda. Ja, och machete-män finns det också gott om. När det gäller den lokala ordningen så kan lokalbefolkningen säkert skaka fram någon “polis”. Fotbollshuligan eller inte, ingen lär bry sig om det här.

Häromdagen så stod jag vid vägen utanför vårt hus vid lunch-tid och kikade nedåt gatan för att sonen skulle komma hem ifrån skolan. Det var tomt på gatan och tyst. Som vanligt! Inga ljud. Rätt var det var så kommer grannen (på andra sidan) rakt ut ifrån bushen med ett gevär över axeln! Kanske var det honom grannfrun hade tänkt att ringa?

Jag tror att det är bäst för svärande engelskmän att gå och svära någon annanstans.

This entry was posted in Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

4 Responses to Dramatik på lugna gatan

 1. Veronica says:

  Haha, ja älskar din blogg. Alltid lika roligt/mysigt/vetklighetsskev 🙂 kram

 2. Carola says:

  Tack Veronica! 😀

 3. Moralmammans mor says:

  Ha,Ha! Bäst att sköta sej när vi kommer till ön. Vi får hålla oss väl med grannfrun, Kram

 4. Carola says:

  Ja det är bäst att ni sköter er annars blir det andra bullar! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*