Det var nära ögat

Download PDF

Mjölk-båten var sen den här veckan. Den kom inte förrän idag kl 16, alltså ett helt dygn försenat. Folk är beroende av mjölk och blir vansinniga om de inte får någon. Det hela börjar gå till viss överdrift men varför i hela friden kan inte affären köpa in mer mjölk så att folk slipper tappa tänderna och äta torra cornflakes och vara pannkakslösa i en vecka till om man inte hinner i tid. Folk köar och väntar och när mjölken dyker upp, ja då är det krig. Jag skickade svärmor till affären kl 16 att köpa elva liter som vanligt (3 gallons). Mjölken hade just kommit in och hon roffade åt sig de sista 3 som fanns kvar. De tre sista! Affären hade haft mjölk i fem minuter innan den var slutsåld till nästa torsdag. Kvinnan bakom som blev utan undrade varför svärmor i hela friden skulle behöva köpa så mycket mjölk? Jo, vi köper så mycket mjölk eftersom vi kan ö-reglerna och struntar vi i dem så får vi vara utan mjölk för jämnan. Expediten (han som fick utstå sonens spyor i kassan) kände sig lättad att svärmor hann fram i tid eftersom vi har varit i affären 3 gånger idag och frågat efter mjölk. Han var lite rädd för att svärmor skulle bli våldsam utan mjölk. Jag vet inte varför han trodde att hon skulle bli våldsam, kanske för att svärmödrar utan mjölk blir det? Nu slapp han våld i affären, iallafall ifrån svärmor. Jag kan inte tala för alla som kom efter.

Nu låser vi dörrarna dagtid, vi har mjölk i kylskåpet.

Jag har satt upp en ny önskan på min önskelista:

Rullskridskor
cykel-vagn till barnen
Ko

This entry was posted in Ö-liv. Bookmark the permalink.

9 Responses to Det var nära ögat

 1. En ko låter ju som en affärsidé! Du kanske kan sälja mjölk för mycket dyr peng! En kan väl inte vara så dyr att hålla?! Käkar dom kaktusar tror du 😉

 2. Marina says:

  Ja med ett sånt sjå kanske det vore lättare med en alldeles egen kossa – frågan är om hon också skulle behöva låsas in!?

 3. Katariina says:

  uuuff!! Låter lite bekant ungefär som på Kuba fast inte riktigt samma då folk ff lever på ransoneringskort där men att vänta på att mat ska komma in till affären eller ngn annan råvara är vanligt. Sist jag var där tog toapappret slut i hela Havanna kändes det som. Sprang desperat runt i 3 dagar innan jag hittade ett helt paket! Lycka!

  • Carola says:

   Jag kan känna din lycka över toalettpappret. Det är sådan lycka man aldrig kan förstå innan man har upplevt det. Själv har jag alltid en arsenal av gömt toalettpapper som jag aldrig rör förutom om det tar slut i affären. Dessutom har jag en uppsättning av tvättbara tygblöjor och feminina artiklar ifall nöden tränger sig på.

 4. Monica says:

  Hahahhahaa, jag bara älskar dina inlägg.
  Ha en skön vecka med mjölken, och du ett bra tips som gör att du kanske kan spara några dl…
  blanda hälften mjölk och hälften vatten i pannkakssmeten det gör dessutom pannkisarna frasiga=) jammi…Kram Personliga P

 5. Eva i Aten says:

  Herreminje, ni MÅSTE ju skaffa kossa! Det är ju inte klokt! Tur att vi inte bor där för då hade expediten varit mer än nedspydd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*