Curly Tail lizard

Download PDF

“Krull-svansarna” kallar jag de här ödlorna på svenska, Curly Tails heter de på engelska.

Dessa ödlor har personligheter och är ganska komiska om man tar sig tid att studera dem. De bor gärna under trä-trallar eftersom det fungerar som ett perfekt skydd mot katter och andra farliga varelser. De jagar föda på dagen och äter insekter, kackerlackor, myror och vad de nu kan komma åt. Det är svårt att komma över någon fakta om dem eftersom ingen verkar ha tagit sig tid att studera dem. Enligt mina ytterst ovetenskapliga studier så verkar det som om de har revir som de vaktar mot andra individer som tränger sig på.

Vi hade en stor krull-svans som hade gjort sig hemmastadd på vår altan under en tid, och den flyttade inte på sig när man kom ut där. Den var totalt orädd medan andra individer (som den på bilden) är mycket skygg och inte vill komma i närheten av någon människa. (Framförallt inte någon som ligger och krälar på backen med en kamera i högsta hugg) Ödlorna gillar lagom varma temperaturer på 26 grader (ja, vem gör inte det?) och kan uppnå 10 års ålder.

Du kommer också kanske ihåg ödlan som vi hade inomhus. Den har nu försvunnit till vår stora sorg men den hittade förhoppningsvis ett bättre ställe att bo på.

This entry was posted in Bahamas - lite fakta och ganska mycket åsikter, Djur och natur. Bookmark the permalink.

One Response to Curly Tail lizard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*