Aloe Vera med gula blommor

Download PDF

Vi har massor med Aloe Vera i trädgården, det växer som ogräs och jag får gå och dra upp plantor och slänga ut i bushen för att det inte ska ta över totalt där ute. Det finns ca 500 olika sorter av Aloe Vera och den som är bra till huden kallas för True Aloe (vet ej det latinska namnet) Här har folk upplyst mig om att de som kommer upp med gula blommor är den som man helst bör använda. Vi har inte haft någon sådan i trädgården utan det har varit de med korallfärgade blommor. Det är också näst intill omöjligt att veta vilken sort det är förrän den blommar.

Idag har en blommat med gula blommor! Tjohoo… Det var bara att gå ut och börja smörja in sig direkt. Gratis hudvård med andra ord! Ekologiskt också, inga förpackningar och inga transporter. Hur bra kan det bli?

Man skär skivor av de tjocka bladen och trycker ut den genomskinliga kladdiga massan. Det är super-slemmig konsistens så sonen var något tveksam i början. Men även han har nu också smörjt in sig i äkta aloe vera.

Något annat bra är att kollibrir älskar nektaren ifrån dessa blommor.

This entry was posted in Trädgård och grönt. Bookmark the permalink.

4 Responses to Aloe Vera med gula blommor

 1. hjarnfrys says:

  Åh, vad häftigt att ha i trädgården!
  Läckert att växten är transparent i skuret tillstånd.
  Må gott i samklang med naturen, har vintern lugnat sig?

 2. Carola says:

  Hej och tack! Ja vintern har lugnat sig och vi har haft varma och sköna dagar.

 3. Anne-Marie says:

  Tänk att ha sin egen aloe vera. Den kan man ju både ha som salva och ta invärtes. Men då kanske den måste behandlas om man skall dricka den.

 4. Carola says:

  Helt rätt, den behöver inte behandlas för att ta invärtes, jag har hört flera som äter Aloe Vera här, men det ska inte vara särskilt gott. En man kommer förbi här titt som tätt och tar av de andra Aloe Vera plantorna som jag har, och han påstår att han äter dem. Själv är jag lite för feg för att prova och jag vill helst veta 100% att det bara att smaska på? Jag antar att man inte äter det gröna utan bara det som är genomskinligt? Jag tror ändå att jag avstår 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*