About

Jag är en 35-årig kvinna som bor på Bahamas med min brittiske/italienske/bahamanske man och två små barn. Jag bloggar om vår vardag som består av barnens påhitt, mina odlingsförsök, träning i form av snorkling, dykning, surfing, yoga, m.m.

Eftersom strömlöshet är vardagsmat för oss så kan jag inte säga hur ofta jag kommer att skriva ett inlägg. Jag delar med mig av tankar och observationer på en liten ö. Här går många barfota största delen av dagen och jag uppskattar att det tar cirka två dagar att ta sig till närmsta HM butik. Ibland känns det som jag bor i världens ände och jag håller på att bli galen på att jag inte ens kan handla ett par nya shorts utan att behöva resa någonstans. Men sedan känns det mycket bättre när jag har förmånen att kunna göra sådant som de flesta bara har möjligheten att göra på sin semester. Det tar mig 15 minuter att ta mig till närmsta korallrev (simtiden inkluderad) och vi har Bahamas bästa surfing ett stenkast ifrån vårt hus.

Jag har under tidigare år rest och jobbat som dykinstruktör på Maldiverna, i Thailand, Grekland och på flera öar på Bahamas. Under många av dessa dyk har jag haft förmånen att simma med hajar i deras rätta element. Jag är för evigt imponerad av hajarnas förmågor och styrkor men jag har också en stor respekt för att havet är deras hem, inte mitt. Något som man måste komma ihåg är att ett besök i havet sker på havets villkor. Jag väljer att besöka ett element där jag egentligen inte hör hemma. Det gäller att läsa reglerna och respektera dem innan man hoppar i vattnet.

Jag äger 3 par skor bestående av två par sandaler och ett par Asics löparskor. Jag skulle gärna handla fler skor men vad ska jag med dem till? De blir bara fulla av sand. Om simfötter räknas till skor så har jag ytterligare 3 par skor. 

Ha det bra och tack för att du besöker min blogg.

Carola

8 Responses to About

 1. Carola says:

  Hej Johan,
  Tack för din kommentar 🙂 Visst har vi extremt dåligt väder ibland, och det är kul att fota också och jag brukar lägga ut bilder då jag lyckas fånga något. Vi hade ju orkan i slutet på sommaren men som tur var så var vi inte här då.

  Jag skulle gärna sälja lite smycken men problemet är att jag befinner mig just på Bahamas. Postgången härifrån är något usel och man kan veta hur länge eller om sakerna verkligen kommer fram. Jag tänkte ändå lägga ut ett litet galleri inom en snar framtid på smyckena som jag har gjort, men just det gröna smycket tror jag inte att jag säljer 🙂 Formen på glaset är nog näst intill omöjlig att hitta igen. Men jag kan säkert göra liknande med samma gröna färg men med annan form.

  Jag ska försöka att få ihop ett litet galleri det beror helt enkelt på när vårt internet är fullt fungerande igen.

  Ha det gott.

 2. vad harligt och exotiskt det later att bo pa bahamas 🙂

 3. Hej!

  Tack för en sjukt inspirerande läsning!
  Jag har just hittat hit, en kompis och jag tänker Bahamas 2013 i februari månad men vi har inte riktigt klurat ut vart vi ska. Jag vill ha bra dyk, hon bra snorkling, avkoppling men kanske en och annan kväll flanerandes på något härligt ställe med skön stämning.
  Har du något förslag eller något tips?

  Har 1000 frågor till dig, men just nu vill jag bara säga tack för inspirerande dyk och djurbilder och härlig läsning!

  • Carola says:

   Hej Denise,

   Så roligt och tack för din trevliga kommentar! Jag säger bara “kom hit”!! ha ha… Det finns en anledning till att jag och maken har hamnat här efter en massa flyttar runt till olika öar, både stora och små och tättbefolkade och glest befolkade. Vi trivs här och turisterna trivs här också! (Ja såvida man inte letar efter casinon och shopping, för då har du kommit lite galet)

   Vårt korallrev nås ifrån stranden och det tar 5 minuter att simma dit. Revet håller bra kvalitet när det gäller Bahamanska mått. Det beror förstås vad man jämför med. Har man dykt och snorklat i tex Indiska Oceanen, Röda havet, Stilla Havet eller i Belize så har våra rev här i Atlanten inte så mycket att komma med men det går ändå att få trevliga stunder på revet och man kan se stingrocka, sköldpadda och haj om man har tur. …och vanliga revfiskar förstås!

   Du får gärna fråga 1000 frågor! 🙂 Vill du har råd om boenden på just den här ön, så skicka ett mail till mig angående vilken budget ni har för boende. Det billigaste och mest prisvärda boendet kostar 995 US dollar för en vecka (5 min gångväg till den fina Atlant-stranden). Sedan kan man naturligtvis få helt fantastiska boenden direkt vid stranden om man är villig betala lite mer.

   Välkommen åter!

   Carola

 4. Annika says:

  Hej Carola!
  Hamnade på din blogg av en slump.
  Vad underbart du har det. Jag har kryssat i Västindien en hel del. OCH nästan varenda rederi har ju sin “privata” ö ngnstans på Bahamas. Senast i april var vi på Norwegian Cruise Lines ö, Great Stirrup Cay. Älskade det!!
  OCH där bor du, mitt i det blåaste av hav! Vilken gåva!
  Kommer absolut att besöka din blogg igen!
  Hälsar Annika som bor strax utanför Washington DC

  • Carola says:

   Hej Annika, roligt att du har hittat hit! Visst är det en gåva att ha det blåaste hav runt hörnet… Man blir bortskämd när det gäller badväder. 🙂

   Välkommen åter!

 5. Rosita says:

  Hej Carola,
  så roligt att hitta en svensk mamma på en “pytteliten ö i Bahamas”! 🙂
  Själv lever jag “Svensson-liv” i Stockholm med man och tre barn. Tycker dock att jag har “det bästa av världar” med många utlandsresor (i genomsnitt mer än tre per år sedan jag blev mamma för nio år sedan!) och samtidigt får de faktorer som är så himla bra med Sverige.

  Jag driver en webbsida med inspirerande artiklar för resor och utflykter (även i sköna Sverige) med barn. Där har jag även ett tillfälligt tema, intervjuer med “svenska mammor utomlands”. Nu är publicerat intervjuer från Turkiet, Portugal och Spanien. Snart publiceras från Australien och därefter från Dubai.

  Närmast väntar en ny webbsajt (med samma innehåll, men ny layout. Och namn!) och en Australienresa i oktober 🙂 Kika gärna in!

  Må så gott och hälsningar från ett nyvaket Stockholm

 6. Carola says:

  Hej Rosita så roligt att du har hittat hit och vilken spännande webbsida du verkar ha. Jag håller med om att det finns mycket bra med Sverige, det blir ju så mycket mera påtagligt när man bosätter sig någon annanstans. Ha det gott och trevlig Australien-resa! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*