Vinter i ett par dagar.

Download PDF

Jag dyker förgäves långt in i garderoben på jakt efter varmare kläder. Jag har inga vantar, så benvärmare får duga att sätta på händerna när jag kör till jobbet. Jo, här måste man klä på sig i sina fordon eftersom det handlar om en öppen golfbil som man färdas i. BBBrrrr. Jag säger som folk i norra Sverige:

-HUVVA!!!

Jag snor en mössa av maken och drar upp jackans luva över det. Det är vinter på Bahamas gott folk. Normalt brukar den gå över på ett par dagar. Tack för det. Jag har ett par Fivefingers på fötterna och de håller inte värmen direkt: Jag fryser om fötterna för första gången på väldigt, väldigt länge. Jag har glömt hur det känns.

När jag kommer till jobbet blåser det rena nordanvindar ifrån havet. Det blir verkligen ingen yoga vid poolen idag. Den stora dörren till gymet flyger upp som ett segel med mig efter. Jag är inte bra på att segla. Det kommer fyra personer till yogan och jag känner inte för att ta av mig varken benvärmare eller mössan. Synd att det inte är Bikram Yoga vi sysslar med. Det hade varit härligt att få gå in i en uppvärmd studio.

Här syns de mörka skyarna på vår gata.

Det är kväll och vi har 14 grader, ute som inne. Jag tycker synd om några svenskar som anlände till ön igår. För deras skull önskar jag att Bahamas-värmen kommer tillbaka snabbare än kvickt.

This entry was posted in Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vinter i ett par dagar.

  1. Det är lustigt, 14 grader låter ju ganska skönt, men om det är det inomhus också då känns det KALLT! Precis så hade vi det om vintrarna i Sao Paulo, Brasilien, har aldrig frusit så dygnet runt… Hoppas värmen kommer tillbaka snart!

  2. Carola says:

    Ja det blir ju en helt annan femma när man har samma temperatur inomhus. Rått och kylan kryper ända in i märgen. Solen skiner idag så förhoppningsvis så blir det lite varmare på dagen 🙂 Ha det gott!

  3. cissi says:

    Hoppas värmen kommit åter till er paradisö!!
    Cissi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*