Varm choklad special och en skrattretande lapp

Download PDF

Även vi här på Bahamas känner oss lite frusna ibland och bara vill krypa under en filt med en kopp varm choklad.
-Kan du inte göra den där special-chokladen säger Mario???
Special-chokladen består av mjölk och kakao (inget eller mycket lite socker). En klick vispad grädde på toppen med lite kanel och avskrap av mörk choklad överst. MMMMMMMMmmmmums!!!!

Det värmer i kroppen. För mig som tillagar chokladen blir det extra varmt eftersom vi inte har inhandlat oss någon elvisp än, så jag får vispa grädden för hand. Kyligheten försvinner ganska snabbt när jag står där och vevar och försöker komma på vilken teknik som är bäst.

Nog om varm choklad och vidare till skyltar. Jag har inte visat någon skylt på länge. Det får bli en lapp ifrån anslagstavlan idag. Anslagstavlan sitter utanför mataffären och idag fick jag mig ett gott skratt när jag stod när och läste på denna lapp:

Det som jag tyckte var mest komiskt var att näst sista meningen lyder:

Och snälla, snälla, snälla, slåss inte!

Jag har nog aldrig sett denna vädjan på en sådan inbjudan. Är det vanligt med slagsmål på tillställningarna??? Om det nu skulle vara vanligt, tror de att bråkmakarna läser lappen innan och tänker OK då ska vi inte slåss?

Vad säger moralmamman om det? Hjälper en sådan uppmaning??

Hmmm…..

Enzo springer omkring som vanligt och klättrar allt högre på möblerna. Nu vill han även STÅ på armstöden!!! Men nu har jag äntligen fått honom att gå ner från soffan med stjärten först. BRA JOBBAT ENZO!!! Tidigare gick han hejdlöst ut i tomma luften och stod på näsan så jag fick gå med hjärtat i halsgropen för jämnan.  Han har fått leka med två svensk/amerikanska tjejer. Han fick smaka på hemmagjorda pepparkakor och han blev nog hög på sockret tror jag för det förlöstes en vilde ur honom som bara skulle springa omkring och bita i ALLT. Vad har det tagit åt honom tänkte jag. Men senare kom jag på att han åt tre pepparkakor före en sen middag. Inte undra på att vilden blev vildare…

Enzo har även kommit på en annan färdighet som höll på att skrämma slag på mig. Jag stod och diskade och lillen lekte i samma rum. Helt plötsligt blir det tyst och jag tänkte – vart tog han vägen. Letar under möblerna eftersom han kan sitta knäpptyst och gömma sig. Ingen Enzo. Ser då att dörren är öppen. HJÄLP!! Han står ute på altanen och är på väg ut på gräset. Han upptäcker att han är upptäckt och försöker skrattandes att snabbt att tänka ut en flyktväg. Flykten lyckas inte. han fångas in och nu blir det låsta dörrar hädanefter. Vattnet är farligt nära.

Kramar ifrån den vettskrämda mamman.

This entry was posted in Mat och bak, Skratta lite. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*