Trädgårds-jobb

Download PDF

Jag sitter inte sysslolös utan jobbar hårt i trädgården för att vi ska kunna äta våra egna grönsaker och slippa köpa imorterat. Kan ni förstå min frustration när lappen på paprikorna säger “produce of Holland”? Alltså har dessa paprikor odlats i Holland för att sedan skeppats över Atlanten till USA och vidare till Bahamas och sedan skumpat den sista biten på båt till vår lilla ö. Detta övergår mitt förstånd! Paprikor som är så lättodlade här.

Nog om det men äta måste man ju. Nu har jag iallafall tio paprikaplantor men jag har satt en lång radda frön till.

Gurkplantorna börjar sakteliga växa på ställningen men det går lite trögt och det är väl inte undra på eftersom blåsten inte vill ge med sig.

Jag har också äntligen sett gröna tomater som just har börjat visa sig så nu är väntan snart över!

Papayaträden är uppstagade och visar tecken på liv högt där uppe.

Salladen är god och frodas i Bahamas-vintern.

Summa kardemumma så hoppas jag att vi kommer att bli självförsörjande på tomater, gurkor, paprika, sallad, örter, papaya, mullbär, physalis och kanske, kanske bananer… Vi har sju nya fräscha bananträd som har skjutit upp så det borde gå.

This entry was posted in Trädgård och grönt. Bookmark the permalink.

6 Responses to Trädgårds-jobb

 1. Moralmammans mor says:

  Nu måste väl dina grannar se vad din ställning är till för!!
  Fin sallad! Den skulle jag vilja ha i dag till middagen. Kram

 2. Geranium says:

  Hi,

  thanks for your exotic blog, I just love to read about the life in your small island.

  Your vegetable garden looks nice, I’m sure the peppers will grow beautifully. It sounds funny that they bring peppers all the way from Holland. Here in Finland it’s undestandable: it’s 7°C and massive winter storm outside right now, and when the real winter comes it’s too expensive and energy-costing to grow anything in green houses.

  The sallad looks tasty, oh lucky you 🙂

  • Carola says:

   Thank you! Nice to have a Finnish reader 🙂

   The lettuce is delicious indeed and even the kids pick at it when we are out so they get their daily greens as well, and I don’t even have to put it on their plate!

 3. Monica Pizanias says:

  Klimatet borde gynna odling även om vindarna motarbetar försöken! – Jag blir förvånad efter varje stormrapport från Karibien och kusterna omkring, att det fortfarande står några höga palmer kvar…när hann de bli så stora och granna?

  Vi har torka och dålig matjord att slåss med, soligt mest hela året, ganska kyligt några månader. Just nu sås olika kålsorter och annat grönt, oliverna skördas, citrusfrukterna lyser som julgransprydnader.

  • Carola says:

   Visst har vi bra klimat, vår vinter är den odlingsbara årstiden. Under sommaren är det allt för varmt för att något egentligen kan producera.

   När det gäller palmerna så är de egentligen väldigt fantastiska eftersom de är mycket stormtåliga och kan stå emot orkaner ganska bra om de är friska och inte lutar för mycket. Det är mestadels andra träd som ryker före palmerna. Härligt med citrusfrukterna hos er. Vi har några citrusträd på tomten men jag vet inte vad det är för sort och om de överhuvudtaget kommer att producera inom den närmsta framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*