Svenskar tar sig ett dopp

Download PDF

Jag höll på att smälla av idag, när stranden helt plötsligt invaderades av en massa turister! Totalt kunde jag nog räkna till 30 pers. Fantastiskt att de har hittat hit! Så här mycket folk på vår del av stranden har jag inte sett på hela året på en och samma gång.

Det var riktigt underhållande att se, för det märktes att de just hade kommit, typ bara slängt ifrån sig resväskorna och bara sprungit ner till havet. Havet var platt och sammets-lent. En av männen skapade högljudd poesi där han låg och försökte förklara hur fantastiskt han tyckte att detta ställe var. Han låg och plaskade i vattnet och pratade med sig själv och sa till sig själv att han aldrig någonsin ville åka någon annanstans. Han ville aldrig gå upp. Bara vara här. Därför att detta hav och denna strand ville han aldrig mera lämna. Han försökte övertala sig själv att han heller aldrig mera ville äta. Aldrig mera sova…

Rolig snubbe. Man blir glad av att andra är glada.

Det blixtrade och åskade i bakgrunden över havet. Men ingen brydde sig. Solen lyser på oss och vi har det varmt och skönt.

Det visade sig också att tre av dessa turister var svenskar. Hela vägen ifrån Umeå!

Snudd på sensation.

Hela drösen som låg i vattnet hade kommit idag och stannar en vecka. De hyr villan Grandview.

This entry was posted in Ö-liv, Strandliv. Bookmark the permalink.

3 Responses to Svenskar tar sig ett dopp

 1. Ulrika says:

  Haha härligt! För oss i New Orleans så behöver vi åka till åtminstone Biloxi (dryga timmen) för att få början på de milslånga sandstränderna som går längs Mississippi, Alabama och bort till Florida. Men vattnet är inte så där klart på den här sidan dock även om stranden är alldeles perfekt. Jo, jag hade en fråga också. Hur är den Bahamanska (?) maten? Vad är typisk vardagsmat osv? Kram!

 2. Carola says:

  Hej Ulrika, jag har aldrig varit i den delen av USA med det låter trevligt med de milslånga stränderna.

  Några typiska Bahamanska rätter är Conch Sallad, Peas and rice, Coleslaw, Macaroni pudding.. och så fisk förstås så som Grouper, Snapper och Lobster…

 3. Ulrika says:

  Ah, tack! Det låter intressant! Hehe macaronipudding var länge sen man åt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*