Stilla strand

Download PDF

Ibland är det så kallt och blåsigt att man bara vill gå hem.

Ibland är det så vackert att man undrar om det är på riktigt!

This entry was posted in Ö-liv, Strandliv. Bookmark the permalink.

6 Responses to Stilla strand

 1. Carola says:

  Fourmum har lämnat en kommentar som syns när man klickar på bilden ovan. 🙂 Jag lägger kommentaren här också:

  …………………

  Såå vackert! Ibland lyckas man fånga såna där wow ögonblick, det ger en sån lycka, en kick! Jag samlar på såna där ögonblick/bilder i en särskild mapp. De tar jag fram och kollar på när dagen/livet är grått, då försöker jag komma tillbaka till känslan jag kände när jag tog bilden och det brukar hjälpa 🙂 Headerbilden på min blogg är en sådan bild, tagen i somras när vi var på Gotland. Hoppas packningen går bra! Mina brukar vara helt ointresserade av vilka kläder de ska ta med och bara fundera på vilka leksaker de ska packa med sig 😉 kram

  • Carola says:

   Ha ha… barnen har packat sin blytunga väska full med leksaker och det blir nog att försöka resonera lite vad de verkligen behöver.

   Vilken bra idé med mappen med bilderna. Jag hade en liknande sak som jag kallade för “skrattdagbok”. Jag skrev upp en situation eller ett samtal varje gång det hände något komiskt eller när någon sa något så man skrattade så man fick ont i magen. Resultatet blir att man får en bok full av skratt att komma ihåg. Ofta behöver man bara skriva några få ord eller en mening för att man själv ska komma ihåg och det är nog bara man själv och kanske den som var med som förstår vad som var så roligt.

 2. Michelle Karlsson says:

  Hej Carola 😉

  Vilket underbart härligt liv du verkar leva;) Tänkte rådfråga dig lite grann. Det är som så att jag tillsammans med ett gäng vänner ska till Miami en vecka i Mars, efter denna veckan kommer jag och en av min närmsta vänner att fortsätta resan, vi har tre veckor på oss innan vi ska åka tillbaks och vi funderar på att ta en av dessa veckor på Bahamas. Har hört att long Island ska vara en favorit hos många. Hur tar vi oss smidigast dit i sådana fall? Flyg direkt från Miami eller via Nassau? Har du tips på något någorlunda billigt boende? Vi är båda 22 år och vi är ute efter en lugn vecka med fina stränder, vackert hav, snorkling i massor och givetvis lite kultur och andra eventuella aktiviteter. Alla tips är välkomna, tycks finnas väldigt lite generellt om just Bahamas på nätet..

  Tack på förhand!

  Mvh
  Michelle

  • Carola says:

   Hej Michelle,

   Så trevligt att du har hittat hit! 🙂 Och ännu trevligare att ni har planerat att åka till Bahamas!

   Jag har bott på Long Island och visst är det är trevlig och jättefin ö med den underbara Cape Santa Maria stranden (som har ett litet rev) och dessutom finns det på Long Island världens djupaste blåa hål som är en upplevelse i sig och där man kan snorkla och titta ner i avgrunden men även klättra upp på klipporna som omger hålet. Det enda med Long Island är just att den är så himla lååååång. Ifrån Cape Santa Maria tar det till exempel 45 minuter att köra till Deans Blue hole och jag rekommenderar ingen semester på ön om man inte har tänkt att också hyra en vanlig bil. Visst kan man slappa på stranden och bara stanna där men man tar sig inte ens till någon bosättning till fots på rimlig tid och vägarna är nästan som gamla upptrampade kostigar på vissa ställen.

   Kolla gärna in mina foton i galleriet ifrån Deans Blue Hole bland annat…

   Jag skulle hellre rekommendera att ni åker till Hope Town eller Guana Cay (som är den ön vi bor på) Här är det lite lättare att strosa omkring och titta på samhällena till fots och det är inte så stora avstånd. Både Hopetown och Guana Cay har lättillgängliga rev som kan nås ifrån stranden, på vår ö har vi också en dykskola som gör snorkelutflykter om man vill ut med båt. Vill man åka till Hopetown eller Guana Cay så flyger man till Marsh Harbor på Abaco och sedan tar man båten till den ön man ska till.

   Bestämmer ni er för Hope Town så kan jag rekommendera att bo på Harbor Lodge, det är mysigt läge och trevlig atmosfär direkt vid stranden.

   Annars kan ni också fundera på Eluthera, jag har själv aldrig varit där men av alla jag har mött så säger alla att Eluthera är mycket trevligt.

   Titta också på min kommentar här.

   Lycka till med planerna, hör av dig igen om du har fler frågor!

 3. Michelle says:

  Tack så jätte mycket för dina härliga tips:) Det lutar nog åt att vi åker till Hopetown eller Guana cay. Något som vi båda känner att vi vill kika på är Deans Blue Hole, finns det utflyckter som kan ta oss dit från båda öarna? Har du mer tips vad gäller Hope town, att se eller göra? Något vi inte får missa när vi är på Bahamas? Tyckte verkligen att Harbor Lodge verkar hur mysigt som helst. Hur är stränderna på Hopetown? Och hur brukar vädret vara i början på April`?

  Ser att ni är iväg i USA 🙂 Hoppas ni har en härlig semester!

  Mvh
  Michelle

  • Carola says:

   Hejsan Michelle,

   När det gäller Hope Town så finns det ett känd fyr som man kan klättra upp i en liten spiraltrappa och där har man fantastisk utsikt över ön och de flesta turister brukar ta en tur dit upp. Själv har jag bara varit i Hope town på dagstripper så vi brukar äta lite gott på en av restaurangerna och sedan slappa på den fina stranden och snorkla lite om vädret tillåter. Men det är en upplevelse i sig att strosa omkring bland de små gatorna och se de fantastiskt mysiga husen.

   När det gäller Deans Blue Hole så finns det inga turer dit ifrån Hope Town eller Guana Cay. Det är väldigt långt till Long Island härifrån och vill ni besöka Deans Blue Hole så måste ni åka till Long Island, dvs med flyg till antingen flygplatserna Dead Mans Cay eller Stella Maris. Stella Maris är också ett resort på Long Island.

   Vädret i April brukar vara bra på Bahamas men man kan ju aldrig vara säker. 🙂

   Ni kan ju också kombinera Guana Cay och HopeTown på ett smidigt sätt. Man kan stanna till exempel 3 nätter på Guana och 4 nätter i HopeTown eller så. Mellan dessa två öar åker man färjan till Marsh harbor och byter sedan färja till nästa ö. Man behöver alltså inte flyga mellan dessa ställen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*