Smycken av snäckor och havsglas

Download PDF

Grannarna undrar nog vad jag håller på med, för det hörs ganska mycket borr-verksamhet ifrån vårt uterum.

Det är det här jag håller på med.

De flesta snäckorna är väldigt hårda och tar ett bra tag att borra hål i. Havs-glasen är tio gånger värre. De är mycket svåra att få till ett snyggt hål i eftersom jag inte har en ställning att sätta fast borrmaskinen i, utan jag borrar för hand.

Svärmor har också tillverkat lite halsband men vi har inte börjat sälja något än. Ska vi sälja på nätet blir vi tvungna att ta hjälp av Fed Ex som ligger på huvudön för att garantera att sakerna kommer fram till kunden. Men då kommer frakten antagligen bli dyrare än själva smycket. Jag vill ju inte att smyckena ska vara hutlösa bara för att de är gjorda på Bahamas.

This entry was posted in Inspiration, pyssel och tips. Bookmark the permalink.

12 Responses to Smycken av snäckor och havsglas

 1. Wow! Vad fina! Blev nästan lite inspirerad själv. Har gjort en del smycken tidigare men bara med pärlor. Vad använder du för borr? Jag har borrat hål i musselskal och det tar ju en evighet,
  Verkligen jätte fina!

  • Carola says:

   Hej Gabriella, jag använder en vanlig borrmaskin med en borr som är avsedd för glas, en glasborr alltså. Glasborret är ihåligt så man får pilla ut småbitarna som fastnar där. Sedan borrar man i en låg bunke med lite vatten i för att borret ska hålla längre. Som underlägg i glasbunken har jag en liten träbit. Man får ju vara försiktig så inte själva borrmaskinen kommer i kontakt med vattnet. Jag använder antingen 2mm eller 3mm och jag har köpt dem ifrån PMC och jag måste säga att än så länge så verkar det vara bra kvalité.

 2. marina says:

  Jättefina smycken! Jag kommer absolut att vara en av de intresserade om du kommer att börja sälja 🙂

 3. Åse says:

  Vilken talang du har Carola! Verkligen jättefina. Jag gillade snäckarmbanden.

 4. Eva Henriksson says:

  Fina smycken!!!!Så roligt det måste vara att göra dem……
  Det är kul att läsa om er exklusiva ö och livet där.
  Här i Tyresö är livet vinterlov och smöblask men också gräs som lyser och påminner om vår. en talgoxe sjöng nyss och solen skiner svagt.
  Hej från Eva i Tyresö

 5. Carola says:

  Hej Eva, så roligt att du tycker om dem, och det är jättekul att göra dem. Det är bara det att det är lite svårt att ha tid till det när man har två småttingar som också vill bara med och borra 😉

  Hoppas att ni får ett härligt vinterlov!

 6. Fourmum says:

  Åh! Är dessa till salu eller bara för eget bruk? För om de är till salu så skulle jag vilja veta vad de två med blått havs glas kostar? Kram!

 7. Carola says:

  Jo jag har tänkt att sälja dem, jag måste bara åka på en liten resa till huvudön för att ta reda på vad det kostar att skicka med Fex Ex till Sverige. Det är det enda sättet som jag kan komma på att skicka smyckena och veta att de kommer fram. Då måste jag lägga på frakten på priset.

  Den blå med stjärnan måste jag nog ta 275 kr för. Den mindre med krumeluren kostar 220 kr. (Om du är intresserad av fler bilder så kan jag skicka bilder med en ljusare bakgrund för jag tror att de ser en aningens mörkare ut på bilden än vad de är i verkligheten eftersom bakgrunden är mörk.

  Jag har gjort många fler nu, jag ska försöka få tid till att kort och lägga ut 🙂 Det bästa är helt enkelt att åka på semester hit så kan du välja och vraka! 😉

 8. Maria says:

  Hej Carola
  Otroligt vackra smycken! Och framförallt så fina bilder du tar. Nu följer jag din blogg veckovis, det är så intressant att se hur ni lever.
  Kram från en släkting i Sverige.

 9. Carola says:

  Hej Maria, så roligt att höra att du tittar in ibland 🙂 Hoppas att du har det bra och att våren kommer till er snart.
  Kram
  Carola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*