Skaffa ESTA innan USA resa

Download PDF

Vi höll på att inte ta oss längre än till Arlanda eftersom nya regler har införts till dem som reser via, eller besöker USA. Vi kom till Arlanda kvällen innan avresa och skulle då passade på att checka in vårt bagage. Trodde vi.

-Har ni ESTA? Frågade de vid incheckningen.
-Va? Vad är det?
-Det måste ni ha ansökt om innan avresa – det kan ta upp till sju dagar innan godkännande så antagligen kan ni inte åka imorgon! Positivt tänkande var det hos den här snubben alltså!

Vi stod där som frågetecken och fattade ingenting. Jag hade aldrig hört talas om ESTA och då reste vi genom USA i juli. Vi ska inte stanna i USA, men vi måste mellanlanda där för att komma till vår slutdestination. Tydligen så måste man bara andas amerikansk luft i en sekund för att göra denna ansökan som kostar 14 dollar per person och, enligt positiva snubben, kan ta 7 dagar för godkännande.

Vi fick alltså inte checka in!

Nä men så trevligt då! Det är sådant här man längtar efter när man reser med småbarn. (not)

Vi lyckades hitta en dator och stod och fyllde i ansökningar i en timme allt medan barnen gick bärsärkargång på Arlanda. Fucking jävla ESTA helvete. Jag och båda barnen fick göra var sina ansökningar separat och sedan behandlas inte ansökan förrän den är betald och klar. Systemet godkände inte heller mitt visa kort som betalning så svordomarna flög både högt och lågt på Arlanda. Naturligtvis är det resenärens ansvar att ta reda på vad som behövs för att resa in i ett land men det här tar priset eftersom ingen information har funnits i samband med bokningen av resan eller vid påbörjningen av resan.

Hur som helst så godkändes våra ansökningar efter mycket om och men så vi kom med flyget som gick morgonen därpå. Hade vi inte varit där dagen innan hade vi alltså inte kommit med planet.

Nu måste datorn slockna lite för vi ska gå på det sista planet till Bahamas.

This entry was posted in På resande fot. Bookmark the permalink.

4 Responses to Skaffa ESTA innan USA resa

 1. Marianne says:

  Älskade Dotter!
  Det är så tyst i stugan sedan ni for iväg…
  Hoppas att hela resan “flöt på bra” och att ni är tryggt framkomna till ert hem. Jag går här hemma och undrar om jag, till helgen, ska putsa bort alla fingeravtryck från barnen på köksfönstret…
  Nää, de får nog sitta kvar ett tag till, som underbara minnen.

  Hälsa familjen från oss/ KRAM

  • Carola says:

   Hallå, allt är bra och vi saknar er också! Vi saknar dig och låt fingeravtrycken vara kvar ett tag 🙂 Nu har vi jobb över öronen att städa upp efter orkanen. Bilder kommer snart på bloggen. Sand överallt i huset…. Kramar från oss.

 2. Jenny says:

  Men hjälp!
  Kunde de inte upplyst om det på hit-resan?
  Bra för mig att veta som åker till NY över nyår dock…

 3. Carola says:

  Ja, googla ESTA så hittar ju ansökningen online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*