REA trängsel på annorlunda vis

Download PDF

Hur kan miljoners snäckskal bara vara spårlöst borta över en natt?

Ok, jag vet – tidvatten! Men ändå! Igår var våra stränder fullkomligt överösta med små snäckskal. Sjöar av snäckor och skal som bara ligger där i sina fantastiska former och färger. Liv i havet som tillfälligt spolas upp på en strand, för att fortsätta resan nästa dag.

Jag tog tillället i akt och gick till stranden för att leta seaglass. Det här var de rätta förhållandena. På den enorma stranden såg jag också en japan! Och det såg ut som han gick och letade bland snäckskalen!

-Neeej, han tar allt seaglass!

Det här är vår världs REA trängsel! Jag började känna mig lätt stressad och snabbade på att plocka medan jag sneglade på japanen!

Vad gör han? Hittar han nåt? Har han ett bra ställe? Kommer han hitåt? Jag kom hem med ungefär en liter seaglass. Men det var bättre än på rean för det var gratis! Och jag tampades bara med en japan! Jag tror jag vann.

I morse hoppades jag på det bästa och tog barnen med mig för att se om havets konst fanns kvar på stranden. Miljoners och åter miljoners snäckskal var spårlöst försvunna! Bara finkornig sand och inte ett endaste seaglass i sikte.

Min svärmor, som var här för ett tag sedan, tog med sig litervis med seaglass hem till USA. Hon har redan gjort sina första smycken av seaglass. Och sålt dem också! Planen är att jag ska börja göra några smycken här också men här finns inget material att få tag på, så jag låter svärmor prova sig fram innan hon får ta med sig vad som behövs nästa gång hon kommer hit.

Här finns mina tidigare inlägg om seaglass:

This entry was posted in Djur och natur, Havsglas / Seaglass. Bookmark the permalink.

6 Responses to REA trängsel på annorlunda vis

 1. Anne-Marie says:

  Vilken spännande och intressant du/ni verkar bo på. Och det är varmt! Idag blåser det här i norra Kalifornien, temperaturen ligger på några få plusgrader och det regnar och snöar om vartannat.

 2. Jag plockar också! Har inte gjort något med det ännu, annat än att jag använder det som dekorationer i blomkrukor.
  Jo en gång, i ett annat hus, då gjorde jag en mosaik på ett stort glasfönster för att få in solljuset men slippa bländas, det blev skitsnyggt!

 3. Carola says:

  Anne-Marie, Visst är det spännande, men kanske inte så spännande när man ska försöka köpa julklappar. 🙂 På en större ö intill kan kan köpa leksaker men det är hutlösa priser. Vad sägs om 60 dollar för en leksaskbuss med gubbar i.

 4. Carola says:

  Carina, Oj va häftigt med ett mosaikfönster. Det skulle jag ha vetat se. Det måste ha varit jättesnyggt! Jag har faktiskt tänkt på att göra ett litet mosaikfönster men jag har ju inget eget hus att sätta det i än…. ha ha ha så jag får nog vänta med det. Jag har också funderat på att göra någon mosaik-klinkers eller en spegelram.

 5. eva says:

  Julstressen på Bahamas verkar vara, förutom att seaglasstävla med en japan på en för övrigt öde strand, att hitta en affär att handla i!…Underbart!

  • Carola says:

   Mitt i prick Eva. Att hitta en affär att handla i, det är det svåraste av allt. Vi har 3 souvernirbutiker, en mataffär, ett grönsaksstånd, ett litet slags apotek och en spritaffär på ön. Det är allt. Vill man köpa något annat så måste man åka båt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*