Så här köper man 1000 gallon vatten

Download PDF

För första gången i mitt liv har jag köpt 3785 liter vatten på en och samma dag!

Att vara utan rinnande vatten i två dagar sätter sina spår. Toaletten luktar skunk, disken är halvren, tvätthögen tar över hela tvättrummet, det finns åtta ganska lagom smutsiga fötter och trädgården skriker efter vatten. Havet har varit vår räddning eftersom vår vattenmaskin har pajat. Jag och treåringen har varit till havet kvällstid och hämtat vatten i dunkar. Vi har använt havsvatten till att spola i toaletten med och tvätta oss i. Det var inget lätt uppdrag att hämta vatten ifrån havet eftersom havet inte bryr sig om att lugna ner sig bara för att vi ska fylla på dunkar. Det var stora vågor trots att vi försökte att hämta där det var som lugnast.

Nog hade vi hamstrat färskvatten för sådana här nödlägen, men min kära trädgård kan inte överleva på saltvatten!

Vi har nu fått hjälp av en kunnig fixar-gubbe med att laga vattenmaskinen men eftersom behållarna var helt tomma blev det till att köpa vatten. Det måste tydligen vara vanligt att folk vill köpa vatten på det här viset eftersom den här något udda servicen finns här på vår ö.

Nu rinner vattnet i våra kranar igen och vi prisar varje droppe! Jag lyfter på hatten till alla människor världen över som ständigt lever utan rinnande vatten. Två dagar var en pina för mig!

This entry was posted in Familjeliv och vardag, Ö-liv, Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

11 Responses to Så här köper man 1000 gallon vatten

 1. Oj, tänk vad bortskämda vi är med vatten i kranarna. Jag försöker tänka på att inte låta vattnet rinna i onödan men det är inte helt lätt när man tar vatten för en självklarhet. Tack för din information om Bangladesh förresten! Jättegulligt av dig!
  Ha en fin dag!

 2. Anette says:

  Hej! Vad kul med en ny bekantskap! Tack för titten hos mig.

  Visst blir man handikappad utan rinnande vatten! Det händer faktiskt här också ibland. Jag bor högst uppe på ett berg och blir det läcka nedanför så får man klara sig utan vatten ett tag. Minns särskilt en gång när en av mina grabbar var bäbis. Men som tur var så hade vi massor av nysnö, så jag tog in snö, smält och kokte! Fast det är ju inte så lätt för dig att göra det förstås ;-D

  /Anette

  • Carola says:

   Vilken tur att det fanns snö hos er då! Det är som att samla regnvatten som vi gör ibland, men det är lite svårt när det inte regnar. Jag tycker att vi borde ha en konstant uppsamlingsanordning så att vi har vara på de häftiga skyfallen vi har ibland. Då går det att få en hink vatten på ett litet kick.

 3. SoF says:

  Förstår dig precis – tacksamhet är ordet.

  På Julafton brast ett vattenrör för oss här i vår stad och från kl 09 till kl 21 var vi utan vatten helt.
  Perfekt tajming, med julbord och gäster. NOT!

  Och när vattnet kom tillbaka så var det just tacksamhet vi kände, och våra tankar gick också till alla dem som inte har denna lyx, som vi har.

  Glashala hälsningar!

 4. Monica says:

  Härligt, jag skulle behöva en stor dunk vatten, vi har ju rinnande vatten men det går inte, eller det går men man ska inte dricka vattnet, cryptosporidium…en bajsbakterie i dricksvattnet, inte kul. Så har vi haft det i 2 månader tror jag det är nu. Längtar tills man kan borsta tänderna i rinnande vatten och slippa duscha i bajsvatten och slippa koka vattnet man ska dricka eller skölja frukt & grönsaker i.

  Men det är ju helt sjukt att klaga, vi har åtminstonde vatten…

  • Carola says:

   Det låter inte trevligt alls det där. Hoppas att ni får bukt med det snart. Vad gör man åt sånt!

   Men du får försöka tänka positivt på något sätt. Hmm Jag vet att det är svårt, men kanske klippa ut en bild att sätta vid spisen som föreställer en sådan där afrikansk kvinna som går med vatten på huvudet. Tur att du slipper bära vatten i kilometrar till spisen för att koka det. 😉 Håll ut!

 5. Pingback: Tema fredag: Vatten | Bahamasblogg

 6. Pingback: Det var sista droppen det. | Bahamasblogg

 7. Pingback: Hur vi får vatten i kranarna. | Bahamasblogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*