Pyssel och nytta

Download PDF

Baslikan har återhämtat sig efter förra årets orkan och nu finns det så mycket att jag måste klippa ner för att kunna hålla ordning i trädgården. Jag fick en snillrik idé ikväll och skapade en skylt. Jag är numera den enda som säljer färsk basilika på ön.

Det kommer ringla långa köer här ute imorgon när vi vaknar och pengarna kommer att rulla in!

Japp. Så kommer det att bli.

PS. Skylten är gjort av drivved, så klart, och snöret är ett återanvänt tvinnat byxsnöre. Texten har jag bränt med en sådan där bränn-penna eller vad det nu heter. Jag känner mig uppfinnig i kväll, synd bara att klockan är tolv och det är nog bäst att krypa till kojs.

PS igen. På tal om uppfinnighet så går snacket på ön om mig och svärmor. Vi släpar hem så mycket drivved verkar det som, för vi fick nys om en konversation i en bar i förra veckan. Dör satt folk och pratade om ditt och datt som man nu gör i en bar, och då sa en av killarna.

“If I ever had to get stuck on a deserted island I would make sure that that girl (jag) and her mother in law is with me, they will build me a house in no time… If you guys saw what I have seen, you would be very surprised…”

ha ha ha ha… Jag tror jag skrattar ihjäl mig, men det är klart att man måste ta tillvara på gratis virke som bara flyter iland överallt.

This entry was posted in Inspiration, pyssel och tips, Trädgård och grönt. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pyssel och nytta

  1. Camilla says:

    åååå vilken bra idé! Jag sådde tomat, basilika och persilja för 1 månad sen och det kom HUR MYCKET som helst :/ Tror jag får göra en liknande skylt haha 😉 tomatplantorna ska jag skänka bort, kom typ 20 st och det har jag inte plats för och hinner inte äta upp tomaterna heller tror jag hehe Fina bilder du lägger upp!!! Verkar så vackert… hatar flyg men en dag får jag nog ta mig dit!

  2. Coconutwoman says:

    Det är rätta takter det! Jag gillar att du tar till vara på strandfynden och visar lokalbefolkningen att man kan göra praktiska saker av drivved också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*