Operation orkan-städning

Download PDF

Idag har jag varit och besökt vårt hus för första gången sedan orkanen. Vi har inga stora skador på huset, inget vatten som har läckt in och det är det verkligen ett mirakel. MEN… att komma hem efter en orkan är ändå inget roligt. Träden ser vandaliserade ut och huset ser förskräckligt ut. Det är sand, gräs, löv och grenar fastkilade precis överallt på fasaden, och de är så hårt fastkilade att man inte kan borsta bort det med en sopkvast. Det måste skrubbas eller tvättas med en högtryckstvätt.

När jag befann mig i huset så hoppade strömmen igång helt plötsligt. Det var ett riktigt hallelulja moment för då kan vi ju flytta hem igen. Nog för att vi har bott i ett fantastiskt lyx-hus helt för oss själva, men hemma är ju alltid hemma. Alla i byn har alltså varit strömlösa i nästan 5 dagar. Vi sover en natt till i det andra huset och flyttar hem i morgon.

Gatorna är förvånansvärt fina. Det har ju gått några dagar nu så folk har nog varit ute och städat upp. Det ser bara lite brunt ut på träden men i jämförelse med orkanen förra året så ser det ganska bra ut.

Så vi vet vad vi gör i några dagar framöver. Vi orkan-städar!

Här kommer en bild ifrån en gata dagen efter.

This entry was posted in Stormar och oväder. Bookmark the permalink.

3 Responses to Operation orkan-städning

  1. koshar says:

    Tack för ditt senaste svar. Har stormen tagit liv i Bahamas? är det värsta över eller kommer det värre?

  2. Cecilia says:

    Vad skönt att ni klarat er så pass bra ändå.Kan tänka mig att det ser ut som ett slagfält.Avundas er verkligen inte och hoppas att det ljusnar på amerikanska östkusten snart.Stackars folk!!

  3. Carola says:

    När man jämför hur det är på vissa ställen i USA nu så har vi ändå klarat oss mycket bra. Jag tror också att Bahamas generellt är mer förberett än tex NY när det gäller sådana här stormar. NY har ju också ofantligt mycket mer infrastruktur och mer sårbart på så sätt. Jag tror att det ca 5 människor som omkom i södra Bahamas, men ingen här hos oss. Nu är stormen över på Bahamas bara lite vanlig blåst kvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*