önske-träden

Download PDF

På våra små Bahamas-öar finns det endel sådana här träd och jag har aldrig fattat vad de är för något. Jag har frågat några ö-bor med de har tydligen inte haft så mycket koll, eller också har de inte velat berätta, för svaren har varit väldigt svävande.

Det är alltså allt möjligt “skräp” som folk hänger upp i träden. Oftast handlar det om saker som flyter iland på stränderna och så hängs det upp i träd. Vi har till och med ett sådant där träd i vår trädgård men eftersom vi hyr huset så har jag låtit allt hänga kvar. Och det var kanske tur, trots att det har kliat i mina slänga-bort-fingrar, då det verkar som om det är någons önskningar som hänger där.

Så tack, kära människa, vem du nu är, som har skrivit den där skylten så att jag nu vet varför folk hänger upp skräp i träd.

Vem vet, snart står jag väl där själv och hänger upp en önskning. Jag kan dock lova att det inte blir någon skräpig frigolit iallafall.

This entry was posted in Bahamas - lite fakta och ganska mycket åsikter, Ö-liv, Skyltar. Bookmark the permalink.

8 Responses to önske-träden

 1. Marina says:

  Kanske vore ett sätt att fixa en alternativ julgran på…!?

 2. Hej Carola!

  Tack snälla för dina värmande ord på min blogg! Vad glad jag blir! 🙂

  Och vad roligt att hitta hit till din fina blogg. Det är härligt att det bara behövs ett enda litet klick och så hamnar i en helt annan del av världen och en annan människas vardag.

  Klart att du måste hänga upp en önskan i trädet du med. Och det var ju tur att du inte rensade i ert träd. Önskningar är ju viktiga saker. 😉

  Ha en riktigt fin helg!

  Kram Lotta

 3. Monica Pizanias says:

  I grekiska kyrkor hänger det alltid en mängd små guld-eller silverplaketter med en bild av en kroppsdel. Det kan vara en arm, ett öra, ett hjärta. Det är ju en tydlig signal om att man önskar något. I ditt träd hänger lite mer udda grejer…

  • Carola says:

   Det låter fint med plaketterna, tänk jag blir så arg på mig själv att jag aldrig besökte en Grekisk kyrka trots att jag jobbade i Grekland i 6 månader. Fy på mej!

 4. Mormor says:

  Verkligen något annorlunda sätt att samla grejer på! Något för Enzo o Leah att hänga önskningar om vad de vill ha i julklapp?
  Kramar

  • Carola says:

   Bra ide! Frågan är om önsketrädet kan ge dem det de vill ha? Helst av allt vill nog båda att mormor och gammelmormor ska bo runt knuten. Men vi får önska saker som går att uppfylla! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*