Nä, palmblad är inte bra till allt…

Download PDF

Amerikanare… De kan vara nog så trevliga och högst så intressanta personer. Maken och jag satt på en ute-restaurang vid stranden. Restaurangen hyr paddle-boards där, alltså en slags surfing-bräda som man kan stå på och paddla iväg med en paddel om man vill. Jag vill poängtera att det här är en restaurang och någon instruktion om hur man ska göra, finns inte eftersom personalen serverar gäster och lagar mat.

Maken och jag satt och väntade på vår mat och vi fick beskåda två amerikanska kvinnor som hyrde varsin paddleboard. Båda kvinnorna bar matchande shorts i amerikanskt flagg-mönster och en scarfs på huvudet i samma amerikanska mönster. Kvinnorna, glada i hågen, var i medelstorlek och den ena började med att sätta sig längst bak på brädan varvid hela fronten på brädan tippade upp i luften. Den modiga kvinnan satt kvar, och försökte klura ut hur hon skulle komma framåt. Paddeln hade hon nog glömt någonstans. Kvinnan reste sig igen och gick till stranden och hämtade ett stort nedfallet palmblad, gick sedan tillbaka till brädan och satte sig på exakt samma ställe och tippade upp hela brädan igen. Sedan började hon att paddla med det stora palmbladet som hon hade hittat och naturligtvis så kom hon ingenstans och palmbladet gjorde saken bara värre eftersom det var alldeles för stort och tungt. Nu vågade sig den andra kvinnan upp på sin bräda och hon räknade ut ett och annat och la sig på mage istället men rullade snart av i det grunda vattnet för den brädan tippade framåt.

Maken och jag skrattade så vi storknade och vi gillade underhållningen. Vi funderade på om vi skulle ge dem lite dricks eftersom de underhöll så bra.

Var har du din kamera när du behöver den, undrade maken. Det undrade jag också.

This entry was posted in Ö-liv. Bookmark the permalink.

One Response to Nä, palmblad är inte bra till allt…

  1. *SKRATT* Synd att du inte hade kameran med 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*