Med 11 liter mjölk på ryggen

Download PDF

Det är en ständig väntan på mjölk på vår ö. Har mjölken kommit än? Är mjölken här? Har båten kommit? Är mjölken sen igen?

Båten med mjölk kommer på torsdagar kvart över fyra. I bästa fall. Då står alla och väntar utanför affären för att stirra hål på den lilla bilen som levererar mjölken ifrån båten. Mjölken hinner inte ens upp på hyllorna innan den är såld. Mjölkförpackningar med röda korkar, gröna korkar, lila korkar – allt går åt som smör i solsken.  Sen gäller det att köpa mjölk som räcker till nästa torsdag. Om mjölken tar slut i kylskåpet så får man vara utan, helt enkelt.

Idag kom jag fram till mjölkdisken i grevens tid. Jag roffade åt mig de sista paketen och cyklade hem med 11 liter mjölk i en ryggsäck på ryggen. Triumf! Jag kan göra pannkakor åt barnen och dricka varm choklad på kvällarna. Det var 36 grader varmt så det gäller att cykla hem fort.

Det här är vardag hos oss.

Idag är himlen mörk och vi har äntligen fått lite regn. Vi hoppas på mer.

This entry was posted in Ö-liv. Bookmark the permalink.

4 Responses to Med 11 liter mjölk på ryggen

 1. Karin says:

  Vad konstigt det är med de där leveranserna på torsdagar i Västindien. Så där är det på Aruba också. Som du beskriver det; allt kretsar kring leveransen på torsdag, oavsett om det gäller mjölken eller flingorna. När man sedan kommer in “lyckliga gatan” för att ens favoritprodukt kommit in, är det inte ens säkert att de orkat plocka upp varorna på hyllorna när det är lördag.

  Väldigt mycket mer laid back än vad vi är vana vid här i Sverige. Det är något man absolut inte tänker på här. Som max att man väntar till tisdagen med att köpa fisk och att det inte finns så mycket färskt bröd på en söndag. Men utöver det, njae, man kan handla vilken dag som helst.

  Ha en härlig helg!

  /karin

  • Carola says:

   Precis som du säger, Karin. Hemma kan man handla när som helst och det är en lyx. Kommer man en onsdag här så gapar många hyllor tomma här. Inga grönsaker, inga ägg, ingen apelsinjuice, inget bröd, ingen frukt, och definitivt inga mjölkprodukter. Tänk vad glad man kan bli för att få handla mat.

 2. Moralmammans mor says:

  Vilken mäktig bild på himlen! Lycka till med mjölken och njut av pannkakorna! Synd att jag inte kan skicka lite blåbärssylt, men ni har ju mullbär så det får duga.
  Lite kyligare i dag. Nu är det mera normalt för årstiden.
  Kram

 3. Carola says:

  Visst har jag gjort mullbärssylt som vi smaskar på till pannkakorna. Och jag tänker på dig och morfar varje gång det står pannkakor på bordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*