Lite av varje

Download PDF

Jag har varit i Florida igen!

Jag har blivit biten av en spindel igen!

Jag har kommit hem till Bahamas igen!

Jag inser hur lugnt och skönt livet är på en Bahamas-ö, igen!

Jag har bott hos super-goa vänner i Florida i tre dagar och så här trevligt ser det ut där.

Angående spindeln så vet jag återigen inte när jag blev biten. Men jag vet att det började se ut som ett litet myggbett som kliade lite annorlunda. Efter som jag har haft det här förut så tittade jag närmare på bettet och… mycket riktigt, där syntes två små hål efter spindelns grepp. Oddsen att det här skulle hända igen kan inte vara stora eftersom jag aldrig har råkat ut för det här förut efter alla år här. Dessutom är det nya bettet 4 cm ifrån det gamla bettet på nedre delen av benet? Jag fattar ingenting men det verkar som om den delen av min kropp är god enligt spindlar. Jag ringde förstås min läkare direkt (som behandlade det förra bettet) och han satte mig på stark antibiotika direkt. På måndag måste det dräneras och skäras igen. Inget att se fram emot men det är bara att bita ihop och ta tjuren vid hornen.

By the way, here is my friend!! NOT

This entry was posted in Ö-liv, Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

6 Responses to Lite av varje

 1. Hjärnfrys says:

  Men, vad läskigt med spindelbetten! Är det när du är ute i trädgården som de hoppar på dig? Ser stor ut, är det en vanlig spindel på ön?

  Hoppas du blir bra snart! Har saknat dina inlägg.

  Glad midsommar om 5 dagar åker jag till dina breddgrader nästan 🙂

  • Carola says:

   Jag vet inte när de hoppar på mig, jag känner aldrig något just när de biter. Jag har inte satt min fot ute i trädgården sedan jag blev biten. Men jag har slagit ihjäl flera stycken inne i huset. Det är ingen vanlig spindel och de är väldigt skygga men jag tror att de har fått fäste i huset vi bor. De älskar att bo i kartonger och vi har haft endel kartonger i huset eftersom jag har rensat ut en massa gamla kläder. Jag tror att de kommer därifrån.

   Jag känner mig bättre idag och det beror nog på att jag visste direkt vad det handlade om, och då kunde läkaren sätta in medicinen snabbt. Tack och lov för det!

   Jag har försökt att inkludera bilderna ifrån mitt instagram på bloggen med då kraschade hela mitt instagram konto så det tog en massa tid att försöka reda ut det. Vi får se om jag ska försöka med det igen. Om någon vill se mitt instagram så kan ni hitta mig på @mango_mamma.

   Vart ska du åka på din resa? Ha det så trevligt! 🙂

   Glad midsommar till dig också och tack för att du tittar hit trots slappheten med inlägg 🙂

 2. mammakero says:

  Fy fasen vad vidrigt! Att bli biten av en spindel så dränering är det enda att göra förrutom att käka antibiotika! Hoppas det läker som det ska!

 3. Carola says:

  Ja vidrigt är det rätta ordet! Jag är ändå lyckligt lottad att mina bett inte har blivit så stora som de KAN bli av brown recluse. Tydligen så har spindeln ingen ordning på hur mycket gift som sprutas in. Vissa bett får inget gift, andra bett får massor av gift och då kan såret öppna sig rejält. Googla brown recluse spider bite, så kan man bli lätt spindel-rädd!!! Men det verkar läka ganska bra så jag håller tummarna. Tack för tanken! 🙂

 4. Tomas says:

  Verkligen ingen höjdare med spindelsituationen.
  Kan tro att det är svårt men det måste vara värt att sanera, för så kan man inte ha det. Tur i oturen att de bara gillar dig och inte bitit kiddsen . Ni firar väl inte midsommar, men ha en bra helg iallafalll. Hur många svenskar känner du (till) på Abaco?

 5. Carola says:

  Vi har anställt en sanerare men problemet är att tydligen så är de mycket svåra att få bort, till skillnad ifrån myror som man tex kan punktbehandla i hörn och och vrår så att de tar med sig medel till drottningen så att hela kolonin dör. Spindlar har inget mönster så och flera har sagt att det är svårare att få bort spindlar. Ja, verkligen tur att de inte har bitit barnen. Tack för hälsningen.

  Jag känner bara en svensk här på Abaco-öarna. Men ingen annan än jag här på Guana Cay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*