Lita på en främling

Download PDF

Jag tröttnar inte på de här strand-vyerna, men ni tänker säkert:

-Åh, nej inte en strandbild igen. Händer det inget roligt på den där ön eller får man bara se samma gamla strand hela tiden?

Ha ha ha, visst händer det saker här men jag har helt enkelt inte tid att berätta allt. Idag till exempel så åkte jag till gymmet med golfbilen i becksvarta mörkret. Bara det kan ju vara ett äventyr i sig själv, rentav livsfarligt. Man kan möta folk runt en krök som kör på fel sidan vägen (här har vi vänstertrafik) så då för man luta sig ut och skrika “WRONG SIDE” men inte ens då fattar en full turist att han måste åka över på andra sidan gatan. Nu har det hänt igen och golfbilen med fyra vuxna åkte raka vägen ner i diket. Har man tur så har turisterna iallafall klurat ut hur man sätter på framlyset på bilen, i annat fall så möter man dem utan lysen.

Vi skulle ha trafikpoliser!

Idag så promenerade det ett par på vägen i mörkret på en sträcka där det inte finns några lysen alls, förutom stjärnorna om man har tur. Det var svart som den svartaste natten. Som man sed-enligt gör här så stannar jag bilen och frågar om de är vilse.

-Öhh, nää vi går hem till vårt hotell som ligger där borta.
-Det ligger inget hotell där borta, vilket hotell ska ni till?
-Dolphin Beach, svarar turisterna som vilsna som hajar i öknen.
-Ni får gärna åka med mig (golfbilen har två säten där bak), jag ska ändå åt det hållet.

Det blir en sekund av tystnad och jag vad de tänker. De vill ha skjuts men deras mentalitet är fortfarande kvar i civilisationen där varje främling är en potentiell massmördare och de tror att jag kommer att köra ut dem i skogen där jag har förberett två djupa gravar. Vad som kommer att hända innan de hamnar i gravarna vill de inte tänka på men jag ser definitivt skum ut…

Paret övervinner sin rädsla för en främmande solblekt blondin och de hoppar upp där bak och åker med till sitt försvunna hotell. De tackar ödmjukast för skjutsen och jag hoppas att de inser att detta är Guana Cay, ett av de få ställen där man kan vara trygg även om man är ute i svarta natten.

This entry was posted in Bahamas - lite fakta och ganska mycket åsikter, Ö-liv. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lita på en främling

 1. Camilla says:

  Hej! Tack för din fina kommentar, sånt värmer! 🙂 Jag har väldigt många besökare men väldigt få som kommenterar tyvärr.

  Ang. örat så fick jag det när jag räddade en tjej från att gå upp för snabbt. För att göra historien kort flöt hon upp som en kork, jag fick tag i henne och tämde min BCD på luft. Precis när ajg kollar min dykdator för att inte följa med upp ÖVER safetystop (för jag riskerar INTE mitt liv inte) så fattar hon att hon har haft panik och inser hennes låga djup…. så då tömmer hon sin BCD :/ Jag måste ju då fylla min för att inte sjunka som en sten men höll även kvar i henne av ren reflex…. därav mitt öra 🙁 Hade inte tid att tryckutjämna och hörde hur det knakade till och då var det försent.. :/ Aj aj aj… men men tjejen mår bra, det kan det vara värt haha 🙂

  Lägger genast till din blogg i favoritmappen! Kul att följa någon annan som tagit steget att flytta utomlands och som dessutom gillar dykning! Vilken nivå dyker du på? Instruktör eller Dive Master?
  kram

  • Carola says:

   Hej Camilla,

   Aj, då jag förstår angående örat, vilken tur att det slutade bra då. Hoppas att örat kryar på sig snart. Var försiktig där ute. 🙂 ha ha jag har också varit med om sådana där situationer, och det kommer att bli många fler 😉 Jag började att jobba som divemaster i några år och sedan utbildade jag mig till PADI instruktör och jobbade som det i några år. Nu dyker jag bara för skojs skull och jobbar med något helt annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*