Läskiga sår, tuppkam och lite trevligt besök

Download PDF

Det har återigen blivit en tur till läkaren med sonen (5 år). Den här gången har han ett infekterat knä som naturligtvis blossar upp på helgen här klinikerna i Marsh Harbour är stängda. Lyckligtvis har jobbet ett litet förråd med mediciner och efter samråd med läkare så fick vi tag i rätt antibiotika så att sonen kunde få det under helgen. Det kom nämligen otrevligt var ur såret och till min förskräckelse så började såret även bli svart! Idag har vi varit till läkaren för uppföljning och han tyckte att det går mot rätt håll och såret ser bättre ut än vad det gjorde på de bilder som jag skickade till honom under helgen.

Nu är jag trött på kliniker av allehanda slag och hoppas att vi slipper fler besök. Under en ganska kort period så har sonen spräckt läppen och fått tre stygn, fått ett mystiskt bett på benet, fått en lös tand (tandläkarbesök) som nu har ramlat ut och så nu detta infekterade knä. Under tiden har dottern också fått någon hudinfektion så det blev en tur till kliniken igen. Inga fler mystiska sår eller olyckor tack!

Sonen ser nu ut att passa i en sjörövarfilm med sitt ärr på läppen, ena framtanden borta och svullet knä. Jag ska lägga till att maken friserade till en mohawk (tuppkams-frisyr) på sonen och det passar hans personlighet ganska bra just nu. Skolans fröken tycke nog att det var mindre passande men det låtsas vi inte fatta. Sonen gillar frisyren och det gör vi med!

Som tur är så har vår vardag förgyllts av den svenska släkten som är här på besök. De är här i några dagar till för att sedan styra kosan mot Sverige igen.

This entry was posted in Familjeliv och vardag, Ö-liv, Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

2 Responses to Läskiga sår, tuppkam och lite trevligt besök

  1. Monica Pizanias says:

    Ja, smågrabbar…(och småtjejer…) Alltid har dom nåt nytt skrubbsår eller värre. En sjuksköterska på akuten (i Motala) hade kollat statistiken och det var typiskt 5-åringar och 6-åringar som var storkunder. Dom KAN allting men inte så bra…
    Mina två hann med lite av varje: cykla på en bilsläpkärra (knäskada), stoppa pekfingret i en gräsklippare (kluven fingertopp),fick tallkotte i ögat (två tillfällen) nej, jag vill inte komma ihåg allt tokigt.

  2. Carola says:

    oj oj oj, det där med fingret i gräsklipparen lät illa, ja allt det andra också. Dottern sprang in i gymet idag (jag hann inte se att hon sprang in där) och raka vägen fram till en trappmaskin som någon gick på, satte fingrarna i glipan på rullbandet där och lyckligtvis var det någon annan i gymmet som stoppade henne. Allt på 3 sekunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*