Kulturskillnader

Download PDF

Jag vill passa på att tacka Ulrika för att du frågade lite intressanta frågor så nu gör jag ett inlägg av svaret.

Frågan:
Vilka kulturskillnader uppskattar du mest och vilka skulle du helst vilja bli av med?

Svar:
Det jag uppskattar mest är att folk är mer öppna och att man på den här ön hejar på alla man möter vare sig man känner dem eller ej. Ibland stöter man på nya turister och det märker man direkt eftersom de ibland tittar rakt fram eller tittar konstigt på en när man hejar. Då vet man att den personen ifråga fortfarande har främlings-mentaliteten kvar därifrån de kommer. Nog finns det väl bofasta surputtar här också som aldrig hälsar med de är nog födda sura så det spelar nog ingen roll var de bor.

Det som kan gör mig mest galen här är “slappheten”. Jag vet inte annars vad jag ska kalla det men det visar sig i alla möjliga situationer. Det kan handla om att affärer eller instanser kan stänga under öppettid, bara för att affärsinnehavarna helt plötsligt känner för det. Senast handlar det om en telefonoperatör som jag har försökt att besöka tre gånger på huvudön och som har varit stängd alla gånger av de mest konstiga och oförklarliga anledningar. Det kan handla om viktiga papper som ligger på ett kontor i flera år och ingen tittar på dem för att de inte orkar titta i “inboxen”. Ansökningar försvinner spårlöst efter inlämnande eller nya kriterier för ansökningar har tillkommit bara för att någon inte orkar ta itu med en ansökan.

Så här är det hos oss och slappheten kunde jag gärna vara utan.

This entry was posted in Bahamas - lite fakta och ganska mycket åsikter. Bookmark the permalink.

One Response to Kulturskillnader

  1. Ulrika says:

    Tack!!! Det är intressant att se hur det är på ett så pass litet och isolerat ställe. När vi flyttade till New Orleans för 5½ år sedan så fick jag också lite känslan av att saker gick långsammare här. Kanske inte riktigt lika illa som det verkar hos er, men jämfört med Stockholm så… Servicen här är ofta ganska bra men jag får känslan att det är lite som i Spanien… man tar det i det tempo som känns bra. Särskilt på sommaren när det är så urvarmt och fuktigt. Då blir t o m jag långsam hahaha….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*