Kokosnötöppning för svenska bloggläsare

Download PDF

I min vildaste fantasi hade jag nog aldrig gissat på att jag en dag skulle sitta och visa någon det enklaste sättet att öppna en kokosnöt på. Så som jag har slitit med dessa nötter med machetrar, yxor, sågar, spikar och diverse metoder. Men nu har det skett och kokosnötöppnarna var ett svenskt par som har hittat till vår ö med hjälp av min blogg. Bara faktumet att de bestämde sig för att komma hit efter att ha läst bloggen var en stor ära och fantastiskt roligt! I samband med en resa till USA så tog de en avstickare till Bahamas och vår lilla ö! Jag har varit så glad av lite svenskt sällskap de senaste dagarna så jag är lite rädd att min mun har gått i ett om allt och inget om livet på en liten Bahamas-ö. Men det är svårt att lägga band på sig när man får en frisk vindpust ifrån Sverige.

Hur som helst så föreslog jag att vi skulle öppna en kokosnöt. Vad kan vara mer lämpligt på ett ställe som det här? Sagt och gjort. Vi öppnade en nöt.

Jag visade min utarbetade kokosnötöppnar-metod (som kanske borde få bli ett videoinlägg i framtiden) och sedan var det vara för starka Fredrik att avsluta jobbet med att frilägga nöten ifrån fibrerna. Bra jobbat! Sophie hjälpte till att förtära det utsökta kokosvattnet och det vill jag säga, är det trevligaste, men nog så viktigaste, jobbet av allt.

Sedan blev det att käka upp det vita “köttet” i nöten, så det blev ett rejält tillskott på vitaminer i våra magar.

Tack för en trevlig kokosnöt-stund säger jag till Sophie och Fredrik. Kom gärna igen 🙂

This entry was posted in Kokosnötter, Ö-liv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*