Goda kort-spel

Download PDF

Jag hittade ett kackerlacke-bo bakom skräptunnan under diskbänken idag. Trots att jag tar ut skräpet varje kväll så hade de objudna gästerna gjort ett hem i en låda med undanstoppade kortspel. Det måste ha varit mycket smidigt och bra att bara springa ut och käka sig mätt så fort något nytt kastades i soptunnan. Tydligen så räckte det inte med matrester utan fulingarna hade också börjat äta på korten? Jag visste inte att kackerlackor gjorde så med det var tydligen goda kort-spel.

Barnen såg storögt på när jag, en efter en, avrättade utspringande kackerlackor. Det var sex stycken totalt.

-Mamma, kackerlackor är bra! säger sonen.
-Nää, svarar jag, kackerlackor är inte bra, de bajsar på våra saker och äter upp mat och sprider ohyra.
-Men det är iallafall roligt att se när du slår dem, svarar sonen ärligt.

Säkert roligt att se på eftersom jag inte kan ta död på ens en kackerlacka utan att ge ifrån mig ett ogillande slags skri. Jag kan liksom inte låta bli att göra det där ljudet eftersom jag tycker de är så äckliga. Dessutom avges ett ljusbrunt sekret ifrån den tillslagna kroppen. Fräscht.

Nä, ö-liv är inte fräscht.

Eftersom jag inte vill visa något ljusbrunt sekret på bild så får ni en trevligare bild ifrån Treasure Cay.

This entry was posted in Familjeliv och vardag, Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

9 Responses to Goda kort-spel

 1. Jenny says:

  Blä!
  Jag ryser!

 2. Ulrika says:

  Hahaha härligt! Jag vet hur det är. Jag bor i New Orleans, Louisiana sedan 5½ år. Jag tror aldrig man blir van vid dessa äckliga roaches. Svårdödade är de också. Vi har två katter och de är bra som attan på att fånga upp dem iaf. Jag brukar spola ner dem i toaletten istället för att döda dem. Vet inte om det är så mycket bättre men det går mycket fortare hehe…

  • Carola says:

   Ja vi borde nog ha ett par katter vi också. Grannen (tre hus bort) har 24 katter och de strosar på vår trädgård också men de hålls ju inte inne och jagar 🙂

   Jag måste säga att jag beundrar din skicklighet om du lyckas spola ner dem i toaletten levande? Hur sjutton bär du dig åt. Hatten av till dig! 🙂

   • Ulrika says:

    Hehehe well, jag tar en mugg och sen ett tjockt papper. Muggen över roachen, pappret under och sen i toan å spola. Jag måste ta en mugg som jag inte kan se igenom dock för jag skulle aldrig klara att hålla i ett glas och se den springa runt där inne…. hahahaha…. då skulle jag slänga iväg glaset i panik… Det där med kokande vatten har jag inte hört förut. Men mina katter brukar som sagt fånga dem och sedan är det inte så svårt att sätta muggen över.

 3. Milla says:

  Ja det är för äckligt med kackerlackor! Vi häller kokande vatten på dom. Inget gegg bara att ta upp dem med papper och spola ner dom. Eller vi och vi.. min man rättare sagt, jag tar skydd i ett annat rum. : )

  • Carola says:

   Milla, jag hör att din man är lika skicklig som Ulrika. Jag vet inte om jag skulle lyckas att pricka rätt med kokande vatten när de helt plötsligt dyker upp på golvet och springer för glatta livet. Jag hinner knappt få tag i flugsmällan som är mitt vapen, så jag skulle gärna vilja lära mig av din man 🙂 Eller helst av allt skulle jag också vilja ta skydd i ett annat rum!

 4. Yack!! Längtar inte det minsta efter bilder på mosade kackelackor.. Däremot längtar jag efter att få befinna mig på Treasure Cay! Vilket underbart foto! Så vackert! Vart ligger det? Antar att ölivet inte alltid är en dans på rosor, men det måste vara underbart att ha så vackra platser i sin närhet. Du är en väldigt bra ambassadör för din/dina öar 😉

 5. Carola says:

  Tack Anette. Treasure Cay ligger på Abaco (huvudön i vår ögrupp och Abaco är Bahamas tredje största ö till invånar-antalet) Man kan åka direktflyg till Treasure Cay med Continental Airlines ifrån Fort Lauderdale. Vill du se mera bilder därifrån kolla bildspelet ifrån Treasure Cay under “Bahamas bästa stränder” i menyn överst på sidan. Udden i Treasure Cay är helt fantastisk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*