Jag testar Nike Fuelband

Download PDF

Nu har jag testat Nikes Fuelband i en vecka och maken vill att jag ska ge mitt personliga omdöme om produkten, för att se om han ska använda den i jobbet till medlemmar på klubben som ett redskap till personlig träning. Det handlar alltså om ett armband som man har på sig som registrerar fysisk aktivitet under dagen och är ett hjälpmedel (eller kul grej) för den som tar sin träning på allvar och vill sätta mål och sedan se om man uppfyller målen som man har satt. Armbandet registrerar bland annat antal steg, brända kalorier och något som heter fuel. Sedan laddar man bara upp sina resultat till en slags personlig träningsdagbok på nätet och där kan man se hur aktiv man har varit.

Tyvärr måste jag säga att jag inte är helt nöjd med produkten och skulle nog inte satsa pengarna på denna grej själv. Anledningen till det är att armbandet registrerar mycket dåligt när man cyklar och även när man går med barnvagn och håller händerna på vagnen. När jag går med barnvagn så registrerades inte ens 50% av stegen. Det som jag heller inte riktigt gillade var att det måste sitta på handleden hela tiden och det var i vägen ibland tyckte jag eftersom det är hårt och inte går att sätta någon annanstans än just på handleden.

Här nedan är iallafall min bästa dag som var en dag då jag städade!!?? Hmmmm… Det måste bara betyda att jag är en hejare på att städa då, för när jag körde ett poweryoga-pass så såg det i princip ut som om jag låg och vilade enligt bandet.

Under den kommande veckan ska jag testa en liknande produkt som heter Fitbit. Den är hälften så dyr men jag har hört att många gillar den så vi får väl se om den kan slå Nike. Det borde inte vara så svårt tycker jag.

This entry was posted in Träning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*