Ingen billig soppa

Download PDF

Mataffären på vår ö har det nödvändigaste i matväg. Med tanke på vad maten måste gå igenom för att komma hit så är priserna ändå ganska ok. Det är dyrt om man ska jämföra med städer på större öar, med det är mer transporter och svårare omständigheter för att få hit maten, så ibland tycker jag att det kan vara värt det om jag slipper krångla med att ta båten till staden med barnen.

Men idag har jag just köpt två paprikor och sedan tittade jag på kvittot och fick en chock. 8 dollar (54 svenska kronor) för två paprikor. Det blir ingen billig soppa idag.

Det här är mataffären.

Jag gick raka vägen hem och satte 20 nya paprikafrön.

This entry was posted in Bahamas - lite fakta och ganska mycket åsikter, Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ingen billig soppa

 1. Fungerar det bra att odla egna grönsaker? 45 kr för 2 paprikor är ju hutlöst! Finns det olika säsonger för olika grönsaker? Jag trodde att man odlade mkt egna grönsaker hos er, men det kanske blåser för mkt?

 2. Carola says:

  Det fungerar bra att odla själv. Vår säsong är lite omvänd. Säsongen startar i september/oktober och sträcker sig över vinterhalvåret. På sommaren är det för varmt för att något ska pollineras. Jag har försökt att odla tomater på sommaren men det går inte, jag tror att det är luftfuktigheten som gör att pollineringen inte går. Det sägs att gurka och meloner ska gå under sommaren, men jag har inte provat det. Däremot växer basilika, rosmarin och andra örter bra under sommaren.

  Visst är det många som odlar själv i sina trädgårdar, det största problemet är nog blåsten och salthalten i vindarna. Det går att få tag på lokalt producerade grönsaker i staden på huvudön, vilket jag skulle föredra om jag hade bil att ta mig dit, men problemet är de lokala producenterna inte kan erbjuda samma priser som de större producenterna utomlands så affärerna (inklusive vår affär på ön) köper in det som är billigast. Helt sjukt tycker jag att det ska vara billigare att importera, men så är vår vridna värld! 🙂 Speciellt när paprika växer så bra här så undrar man varför man ska behöva betala 4 dollar per paprika på ett ställe som det här.

  Jag väntar med spänning på mina tomater som kommer snart, så jag slipper äta tomater ifrån Mexico.

 3. Eva B says:

  Jösses vilka dyra paprikor. Men du fick ju massa frön 🙂
  Att leva på en ö har ju sin charm ändå…..
  Snygga smycke hängare ni fixat till!
  Här i Dalarna har det börjat snöa idag och världen börjar bli vit.

 4. Geranium says:

  Quite expensive vegetables, indeed! But the shop looks charming…

  Hope your pepper seeds will germinate and produce massive amounts of fruit. Maybe you can sell some of your home grown beauties to the shop manager – 4 dollars a piece?

 5. Carola says:

  I am thinking about the business part, but it is too much work since I have two little kids as well. Maybe if I had a life with loads of time and no job, I would definitely sell. However I think I am selling herbs to the shop this year. Last year I just gave away big bags of basil, since I had to cut it back every now and then.

  And the seeds have germinated already, I guess it has been perfect conditions 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*