Incidenten med den mystiska attacken

Download PDF

Ibland blir jag övermodig och tror att jag har varit med om allt, kan allt och vet allt som man kan råka ut för när man bor på en ö. Ingen vet allt och kan allt naturligtvis och det blev jag varse igår.

Vi satt på en ute-restaruang med goda vänner och barnen sprang omkring och lekte på stranden, svingade sig i hängmattorna och lekte ringleken. Vi vuxna satt stilla vid bordet och eftersom borden stod ute i sanden så var vi barfota. Jag satt och omedvetet grävde med tårna i sanden (sila sanden mellan tårna, ni vet…) Helt plötsligt så kändes det som om någonting borrade sig in min tå och jag skrek rakt ut och hoppade upp från min plats. Jag kan bäst beskriva det som när man ser en skräckfilm och någon läskig insekt eller parasit tar sats och harpunerar sig in i huden och försvinner in i kroppen. Alla tittade på mig och tyckte nog att “Ja Carola, hon är ju lite lustig så det är nog ingen fara”.

Jag tittar under tån och där syns en vit upphöjning, ungefär som en stor vårta just där jag har känt smärtan. Turligt nog så var säkerhets-experten ifrån makens företag med och han går ingenstans utan sin enorma första hjälpen-låda. Killen är varken läkare eller sjuksköterska, men han är en Australiensisk man som har jobbat som specialstyrka runt om i världen och har spenderat en ansenlig tid i djungler. En bra kille att ha med. Han tog fram pincett och började noga undersöka den vita upphöjningen. Han hade aldrig sett något liknande och vi diskuterade vad det skulle kunna vara. Vi kom inte fram till något som kunde stämma på vår geografiska plats, och som tur var så fanns det ingenting i såret och det var heller inte speciellt ömt. Jag bad honom att gräva omkring ordentligt för att vara säker på att inget fanns där, jag står ut med vilken smärta som helst bara jag vet att inget läskigt har borrat sig in i min kropp.

-Det finns inget där, lovade han.

Så vi återgick till bordet och alla tog på sig sina skor och jag drog upp knäna till hakan resten av kvällen.

This entry was posted in Ö-liv, Surviving paradise. Bookmark the permalink.

One Response to Incidenten med den mystiska attacken

  1. Usch och fy så hemskt! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*