Hur reser jag hit?

Flygbiljetten

För att ta sig till detta lilla paradis så bokar du enkelt din biljett på nätet. Just nu hittar du de billigaste flygbiljetterna på BudJet. Priset brukar ligga på runt 7.500 − 10.000 kr (tur och retur per person, Arlanda – Marsh Harbor), lite beroende på när man bokar och i vilken säsong man åker. Det bästa är att vara ute i god tid med bokningen, väntar man för länge så stiger priserna. Du söker på flygresor till flygplatsen Marsh Harbor på ön Abaco. Flygplatskoden är MHH och det kan man skriva in direkt i sökrutan för “destination” på BudJets sida. På BudJet kan man även boka övernattningshotell om det behövs i Florida.

Är det så att du funderar på att ta en avstickare ifrån din semester i Florida så är Bahamas ett utmärkt alternativ. Om du redan har bokat en biljett till Florida (eller rent av redan befinner dig i Florida) då måste du förstås boka en tur och retur ifrån Florida och detta görs lättast på www.travelocity.com. Det finns flera andra boknings-företag på nätet också men många av dem låter en inte betala med ett svenskt visa-kort. Men på Travelocity fungerar detta alltså bra. Det går direktflyg ifrån Fort Lauderdale och West Palm Beach till vår närmsta flygplats Marsh Harbor. Ska man resa ifrån Miami eller Orlando så måste man oftast göra en mellanlandning i Nassau. Jag rekommenderar att spendera minst tre nätter på vår ö om man ska göra en avstickare hit.

Semesterboende på ön

Jag hjälper gärna till med att hitta det perfekta boendet för dig och ditt resesällskap. Här finns inga stora hotell så du kommer inte att hitta dessa boenden i någon resekatalog. På denna ö, som heter GuanaCay, finns det en liten bungalowby med fyra bungalows och det finns stugor och privata hus att hyra veckovis eller per natt. Jag kan ta färska bilder och maila innan du/ni bestämmer er för om Guana Cay är det rätta stället. Jag har tidigare jobbat som reseledare så jag vet hur viktigt det är att få sina önskningar uppfyllda på sin semester. Jag gör det helt gratis och det finns egentligen bara en önskan som jag har. Kontakta mig innan du kontaktar ägaren till just det boendet som jag har hjälpt dig med. På detta vis så kan jag informera ägaren om att det är jag som har hjälpt er att hitta rätt samt att ni fått information genom min blogg. Det är alltså inte du som betalar något för min service det är ägaren/ägarna som ger mig en slant för detta varje gång de får en bokning. På detta vis kan jag också få lite ersättning för att jag jobbar hårt med att bloggen ska vara så bra som möjligt för dig som vill uppleva en liten genuin Bahamas-ö. Detta betyder inte att jag försöker att sälja boenden här till varje pris. Jag förespråkar endast de boenden som jag själv skulle rekommendera till mina vänner och min släkt. Bättre än så kan det inte bli.

Hur tar jag mig ifrån flygplatsen i Marsh Harbor till vår ö (Guana Cay)?
När man kommer till flygplatsen i Marsh Harbor och har fått sitt bagage så tar man en taxi till “Alburys Ferry” som går till ön Guana Cay. Taxiresan tar 10 minuter och kostar 15 dollar. Båtresan med Alburys Ferry tar sedan 30 − 45 minuter och kostar 17 dollar enkel resa. Här nedan syns tidtabellen.

Detta är bryggan och båten.

Båten går alltså fyra eller fem g

Comments are closed.