Har ni någon meny?

Download PDF

Maken och jag kommer in på en av öns minst besökta restauranger. Vi slår oss ner efter att vi har frågat om det var öppet för middag, och visst var det öppet, bara det att servitrisen satt och diggade musik i sina hörlurar och med sin dator på bardisken. Hon sjöng i en högljudd falsk ton men hennes manlige kollega kom och tog vår order.

-Har ni någon meny? Undrade vi.
-Javisst sade mannen och gick och hämtade en enorm whiteboardtavla med nedklottrade kråkfötter som såg ut som maträtter. Han ställle menyn på en stol framför oss och vi backade stolarna en meter för att kunna läsa den något stora menyn. Vi hade lite svårt att hålla oss för skratt, man skulle ju kunna tro att man har sett det mesta i ö-livs-väg när man bor så här. Men det hade vi tydligen inte. Det var tur att det bara var vi i restaurangen eftersom det säkert hade blivit lite klumpigt att springa omkring med den där menyn till alla restaurang-gästerna. Vi beställde vår mat och mannen kom sedan och hämtade tavlan igen.

Under tiden som vi väntade på vår mat så lyssnade vi på servitrisen som fortfarande satt och sjöng sina falsa toner. Vi fick sedan vår mat inom rimlig tid och började äta. Då bestämde sig den sjungade servitrisen att ta ut sina hörlurar och komma fram till vårt bord och fråga om allt var till belåtenhet.

-Ja, allt var till belåtenhet!

Hon gick då tillbaka till sin dator och fortsatte sin o-musikaliska framställning. Vi åt upp vår mat, betalade och tackade för oss.

Mätta, belåtna och roade.

This entry was posted in Ö-liv, Skratta lite. Bookmark the permalink.

One Response to Har ni någon meny?

  1. Haha, inte illa med unik live underhållning 😉 Underbart vacker bild! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*