Efter stormen…

Download PDF

Har vår bostad klarat orkanen?

Det är svårt att få kontakt med någon som befinner sig på ön. Men någon hade skickat meddelande till maken som är i Florida och sagt att myggnäten var borta till uteplatsen, men han hade inte varit inne i huset så vi vet inte om det är vattenskadat. Om taket har hållt så är det nog ingen fara eftersom huset ligger ganska högt, men det är lite jobbigt att inte veta.  De flesta på ön har varken el, telefon eller rinnande vatten så det är en jobbig situation för dem.

Två av våra vänner har fått sina hus (som de hyr) obeboeliga av orkanen och jag antar att de flesta har ganska mycket att göra just nu. I ett av husen hade ägarna inte brytt sig om att sätta upp stormluckor så fönstren hade blåst sönder och det hade regnat in så mycket vatten att övervåningen hade kollapsat.

Vi har lite drygt två veckor kvar tills vi åker tillbaka och jag hoppas att det går som planerat. Flygplatserna har varit helt stängda eftersom de ligger under vatten så det var i grevens tid som maken stack därifrån.

 

 

This entry was posted in Hemma i Sverige, Stormar och oväder. Bookmark the permalink.

2 Responses to Efter stormen…

  1. Karin says:

    Usch, det är inte den bästa tiden i Karibien just på hösten. Enda nackdelen väl, med Västindien, som i mina ögon annars är paradiset på jorden. Även om mjölken tar slut.

    Hoppas att ert hus har klarat sig någorlunda och att ni kan resa tillbaka enligt plan.

    Håller tummarna för er!

    Kram Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*