Sand-stup och ny sandbank

Download PDF

Orkanen har verkligen förändrat våra stränder och det är som om att upptäcka ön på nytt när jag besöker mina favoritplatser. Den här stranden har nu fått en liten sandbank, så här har det alltså blivit mer sand. Men å andra sidan så har mycket av sanden längre upp på stranden försvunnit och även trappan är borta som ledde ner till stranden så det är ett hopp på 2 meter nedför ett vertikalt sand-stup, för att ta sig ner hit. Du kan skymta sand-stupet i bakgrunden på första bilden här nedan.

Hur kom man upp sedan då? 

Ja, det var en bra fråga. Alla sätt var bra, utom de dåliga!

Det fanns en variant att försöka ta sig upp med hjälp av ett betong-block som orkanen så lägligt hade placerat just där trappan hade suttit. Men lutningen på blocket var för brant så det blev en ofrivillig tur på en löpmaskin och man kom ingenstans förutom ner igen. Men jag sitter ju här så på något sätt gick det.

Hoppas att någon händig prick bygger en ny trapp snart.

This entry was posted in Ö-liv, Strandliv. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sand-stup och ny sandbank

  1. Anna i Qatar says:

    Helt otroligt…ofattbart vilka krafter bakom en sadan storm och svart att forsta om man inte varit med om det. Naturen kan verkligen rora om ibland.

  2. Carola says:

    Ja, det är svårt att förstå även fast vi var här och såg det. Vi stod och såg vågorna när det var som värst och vi kunde inte tro våra ögon. Vågorna som vi uppskattar till åtminstone 8 m höga slog över träd och buskage och röjde det mesta som låg i vägen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*