Den som söker skall finna valspott.

Download PDF

Äntligen, äntligen, äntligen! Som jag har letat efter det eftertraktade valspottet – ambergris. Valspottet som skulle ge ett rejält klirr i kassan. För dig som är ny på bloggen kan läsa om valspottet här.

Idag trodde jag verkligen att dagen var kommen. Två gråa, fula halvhårda klumpar låg där på stranden och såg ut att vara utspottade ifrån en val. Jag gjorde ett test med en het nål, så som man kan göra för att testa och substansen smälte direkt!

Tjoohoo, jag ska bli rik!

Här är spott-klumparna.

Jag kontaktade en fransk specialist på ambergris, eftersom jag trots allt måste få reda på om det verkligen var val-spott och han krossade mina drömmar direkt. Han menade på att det var någon annan slags oidentifierbar djur-vävnad! Härligt, det ligger på köksbordet.

-Middag, någon?

Fransken verkade kunna sitt område och avfärdade även detta ifrån att vara vit ambergris. Vit ambergirs är aldrig helt kritvit och detta är snarare något slags djur-fett.

Men så bra, då vet vi det då. Bara fortsätta att leta

This entry was posted in Bahamas - lite fakta och ganska mycket åsikter, Djur och natur, Strandliv. Bookmark the permalink.

3 Responses to Den som söker skall finna valspott.

 1. Anneli says:

  Åhmen, jag vill ha en “second opinion”! Tänk om han experten har fel? Vad var det som gjorde att han var så säker på sin sak? Jag tycker att du ska spara dina klumpar i en fin låda tills du träffar en riktig expert som kan titta på dom. Och när du hittar fler klumpar så kan du skriva nått smart på lådan som tex “min första miljon” eller så.. =D

 2. veronica noer says:

  Det är bergis valspott! hur ska han bedöma det med bara en bild på andra sidan jorden! Surfransken!
  Kontakta nån annan också!

  Kul blogg btw! hittade den i förrgår 🙂

  • Carola says:

   Hej på er, snällt att ni vill tro på mig och mina spottklumpar 🙂 Jag har nu fått en second opinion av någon ifrån Dubai, som också köper in ambergris och även han säger att det inte är den riktiga varan. 🙁 Enligt fransken så är den första bilden mycket lik, men den är för genomskinlig. Dessutom ska det gå att bryta av en bit och det har jag svårt med även om det känns som att det går. Hur som helst så sparar jag klumparna så får vi se om jag får svar ifrån en tredje i Nya Zealand. Tredje gången gillt så får jag nog ge mig !

   Ha det gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*