Deer Valley, Utah

Download PDF

Härliga Deer Valley, Utah. Här är himlen blå och solen värmer varmt. Folk sitter och solar i backen. Men jag måste säga att folk är lite snobbiga just här. Ingen snowboardåkning är tillåten i just de här backarna och det säger ju ganska mycket. Kan man inte åka skidor som ett proffs så kan man lika gärna dra, tycker en del.

Det finns också enkel häftiga affärer och hus så maken och jag stannade och tog kort. Vi såg inte en skylt på väggen där det stod “no photos” och en man blev skit irriterad trots att jag bara tog ett kort på maken som provade hattar. Sur-boll! Säkert att vi kommer att handla hos den sur- nissen. NOT!

Folk kör verkligen som idioter i Utah och kör man för sakta (110) på motorväg så får man fingret. Folk tutar och irriterar sig på minsta lilla. Här får man inte vara turist tydligen.

Men vi bryr oss inte om sur-nissarna. Tänk om vi skulle vara lika sura mot turister som kommer till Bahamas och inte vet allt?

Dessutom är jag gladare än vanligt eftersom jag hittade en käk-kirurg som tog ut min visdomstand! Tack och lov för det för jag stod inte ut med smärtan. Som lite amerikansk rese-information så kan jag berätta att det kostar ca 100 dollar att uppsöka en tandläkare som bara tittar i munnen och tar röntgenplåtar. Att ta ut en visdomstand hos en käk-kirurg (med lokalbedövning) kostar sedan mellan 300-500 dollar beroende på hur mycket tanden har kommit upp.

I morgon bär det av hemåt igen och vi övernattar i Miami en natt. Jag tror att vi är redo för lite värme och friska havs-vindar igen.

This entry was posted in På resande fot. Bookmark the permalink.

6 Responses to Deer Valley, Utah

 1. Moralmammans mor says:

  Så skönt att du fick bort tanden! Har tänkt på dej! Kram

 2. Carola says:

  Ja det var skönt! Nu åker vi hemåt. Stor kram.

 3. Frida says:

  Jättebra blogg, alla bilder ser så härliga ut!
  Jag har en liten fråga, jag och en till kompis (vi är 18 år) är intresserade av att åka till Bahamas i höst och jobba. Vi undrar om du vet hur man skall gå tillväga? 🙂

  • Carola says:

   Hej Frida,
   Det lättaste för er är nog att söka jobb på något kryssningsfartyg som åker på rutter till Bahamas. Jag har aldrig gjort det själv så jag kan inte tipsa om några specifika kryssningsfartyg men om man googlar så brukar man hitta ansökningsformulär för endel kryssningsfartyg på nätet.

   Annars är det mycket svårt att få jobb på Bahamas eftersom det är olagligt att anställa utlänsk arbetskraft som vem som helst kan göra. Är man däremot utbildad lärare eller läkare så brukar det gå lättare eftersom landet behöver sådan arbetskraft. Normalt är det arbetsgivaren som betalar arbetstillståndet.

   För min del så är jag gift med en kille som är född i det här landet så på så vis så kan jag jobba fritt här.

   Hoppas att det hjälper något och lycka till!

   Carola

 4. Catti says:

  Men vilka surnissar! Utah låter inte som någon turistort direkt med tanke på fotoförbudet. Sådant back- snobberi är bland det värsta jag vet, otrevliga ,änniskor också.
  Hoppas det känns bra efter operationen. Skönt att få åka hem till ljumma havsvindar här i Sverige spanar jag efter vårtecken det börjar kännas som vår i luften! 🙂 ser fram emot dina inlägg!

 5. Carola says:

  Hej Catti, ja visst var det surnissar!!! Mycket skönt att komma hem!!! Både jag och maken drog in havsluften och bara njöt! 🙂
  Ha det gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*