Semesterboende på vår ö

På den här sidan finns lite olika alternativ på boende om du vill semestra på Guana Cay. Har du frågor eller vill boka något boende så kontakta mig på mailen. Var noga med att inte boka något boende på Guana Cay genom något stort bokningsföretag som du hittar på nätet. Det går nämligen att få ditt boende billigare om man kontaktar ägarna direkt eftersom ägaren slipper betala de dyra kommissioner som de större företagen kräver för en bokning.

———————————————————————————————-

Stugor vid havet

Ett mycket prisvärt semesterboende på vår ö, dessutom med fantastiskt läge, är stugorna Ocean Frontier. Här finns sex stycken stugor som har privat nedgång till stranden i anslutning till en gemensam uteplats. Stugorna har mycket bra standard med fräscht kök och ett loft med ett extra sovrum ifall man är fler i sällskapet.

Vad sägs om att vakna på morgonen, ta några sömniga steg på en trevlig gångväg och sedan mötas av det här.

För två personer kostar det 1100 US$ att hyra en stuga i en vecka i lågsäsong. (1300 US$ för en vecka i högsäsong.)

Inte nog med det, men här behöver man faktiskt ingen båt för att ge sig ut på en snorklingstur. Man tar bara sin snorklingsutrustning (det går också att hyra på dykskolan) och går en kort promenad norrut längs stranden och simmar ut till revet. När magen kurrar så simmar man in till stranden igen och tar trappan upp till Nippers restaurang och käkar lite god mat. Man behöver inte ens några skor och sand och lite blöta kläder är tillåtna i restaurangen.

Det här är enkel semester!

Maila mig om du vill veta mer eller vill boka boende här.

———————————————————————————————-

Beach Walk – ett perfekt budgetboende nära stranden.

Det här är det absolut mest prisvärda boendet på vår ö för en familj som vill semestra här. Är man bara två så kan man ändå få rabatterat pris om huset inte är uthyrt. Att hyra huset kostar mellan 995-1150 US dollar för en hel vecka.

Huset har tre sovrum, två toaletter, vardagsrum med matplats och fullt utrustat kök. Det finns dessutom ett uterum med myggnät och en altan där man kan grilla eller bara sitta och mysa och titta på folk som går förbi.

Huset ligger några minuters gångväg ifrån vår fina Atlantstrand. Du kan även gå till andra sidan ön på två minuter eftersom ön är väldigt smal just här. Här bor du i den lilla byn så du har gångavstånd till restauranger, barer och mataffären. Om nu inte vill promenera så kan du hyra en golfbil hos “Donnas golfcarts” och dit är det bara ett stenkast. Med andra ord så har huset ett mycket bra läge, det enda som saknas är strandutsikt. Men jag lovar att det här boendet skapar en mycket bättre Bahamasupplevelse än att boka rum på ett stort hotell på någon stor turist-ö. Det här är det riktiga Bahamas.

Huset har många trevliga små detaljer. Vad sägs om en hjälm att sätta på sig om man är rädd för fallande kokosnötter.

Här nedan syns utsikten och den lilla vägen utanför. Det är vägen där rakt fram som leder ut till Atlanten.

Bättre än så här kan du inte semestra på Bahamas för denna penning. Maila mig om du vill boka här eller har andra frågor. Fler bilder ifrån detta semesterboende finns här.

———————————————————————————————————————————————

Ett hus med självaste lugnet runt hörnet.

Detta semesterboende kostar runt 1300 US dollar för en vecka (plus 10 % i hotell-skatt) och vill du stanna längre så går det att få ner priset lite då du kan få direktkontakten till ägaren via mig. Priset beror lite på i vilken säsong du kommer och hur många ni är i sällskapet. Huset går också att boka per natt och kostar då runt 200 US dollar per natt. (en städningsavgift tillkommer då man endast bokar några få nätter) Huset har tre sovrum med sovplatser för totalt 6 vuxna. En extra madrass finns tillgänglig ifall det finns barn med i sällskapet. Alla sovrummen har egen utgång och två av dem har utgång mot den stora verandan som vetter mot havet. Huset passar bra för sällskap eller en stor familj som vill bo billigt tillsammans. Huset är mycket fräscht och trevligt med öppen planlösning. Vill du se fler bilder, titta här.

Vill man gå till den stora stranden så tar det ca fem minuter och den här stranden leder till Nippers Bar dit man kan gå längs stranden när det är lågvatten. Stranden här kan tidvis vara lite klippig just här. Som överallt på Bahamas så skiftar sanden läge hela tiden och ibland finns det bara sand på stranden och ibland har havet flyttat sanden någon annanstans och klipporna är blottade.

Huset passar bra till dig som vill leva avskilt med lugn miljö. Man bör ha golfbil (går att hyra genom ägaren) för att ta sig in till samhället där restauranger och mataffär finns. Har man raska friska ben så kan man gå dit på 40 minuter.

———————————————————————————————-

Huset “Grandview”. Perfekt för både stora och små resesällskap.
Kolla in vilken uteplats som finns högt däruppe på taket till det här huset. Trots att huset inte ligger direkt på stranden så får man en fantastisk utsikt om man skulle vilja semestra här.

Stranden ligger bara en liten gångstig ifrån huset och det tar cirka en minut att gå dit. Det här semesterhuset är otroligt populärt och alla som har hyrt här har tyckt att det har varit helt fantastiskt.

Jag har just fått reda på att om man vill man hyra det här huset och bara är två stycken, så stängs de andra sovrummen av huset av och priset blir billigare än om hela huset skulle utnyttjas. Huset är annars perfekt för dem som reser i ett stort sällskap.

En vecka för två personer kostar 1190 US$ (inkluderar ett bara ett sovrum)
Hela huset kan ta upp till 10-12 personer och kostar då 2625 US$ för en vecka (inkluderar hela huset med tre sovrum och alkov).
Man kan också hyra huset per dag, och du får gärna kontakta mig om du vill bo här på semestern.

———————————————————————————————

Red House. Prisexempel en vecka för 4 vuxna i högsäsong 2.744 US dollar
Det här är semesterhuset RedHouse som ligger precis ovanför lagunerna som jag tidigare har visat. Läget är lugnt och det finns inga störande restauranger barer eller trafik i närheten.

Huset har ett trevligt allrum med kök och matplats.

Här nedan syns ett av sovrummen. Det är två sovrum på bottenvåningen och ett sovrum plus lekrum på övervåningen. Alla sovrum har anslutande toalett.

Här finns uteplats med grill och härliga vindar ifrån havet.

Läs en bok i hängmattan…

Eller ta den privata trappan ner till stranden.

Enligt mig håller stranden världsklass om vädret är bra och dessutom om man prickar in lågvatten och de vackra lagunerna som bildas då.

Boendet kostar mellan 327 till 479 US dollar per natt. Som hittat, eller hur? Då hyr man hela huset och priset beror på vilken säsong man kommer i och hur många man är i sällskapet. Huset har 3 sovrum och det är max 6 vuxna som får bo i huset på samma gång. Huset är ett bra alternativ om man är många som reser tillsammans och om man vill bo vid en fantastisk Bahamas-strand.

Du kan nå restaurangen Nippers via stranden och promenaden tar ca 40 minuter. Det är lite klippigt på ett kort sträcka på stranden så man får öva på balansen samtidigt som man får njuta av den fantastiska utsikten över havet. Många som går över klipporna här tar en paus och bara sitter och tittar. Vill man inte ta strandvägen så kan man naturligtvis ta den vanliga vägen och tar ungefär en halvtimma. Då kommer du till den lilla byn som också har ett par fler restauranger och mataffär.

Väljer du det här boendet så kan man också hyra en golfbil om du inte känner för att gå.

———————————————————————————————————————————————

Sail Loft

Det är enkelt och färgglatt. Charmigt och rent. Det här är semesterhuset Sail Loft.

Fler bilder här.

Perfekt för två vuxna och två barn, Sail Loft har en egen inhängnad sandlåda utanför barnens dörr. Det är direkt läge på stranden och omgivningarna är som en typisk Bahamansk dröm.

Vill man bo här i lågsäsong så kostar en vecka 1715 US dollar (17 okt – 17 nov, samt 26 nov – 20 december)
I högsäsong kostar en vecka 2401 dollar (över jul och nyår, samt 1 mars – 31 augusti) Alla andra datum är det mellansäsong och då kostar en vecka 2247 dollar.

Vill du veta mer om boende i Sail Loft eller andra boenden här på vår ö så får du gärna maila mig.

Comments are closed.