Blir man galen efter jul?

Download PDF

Jag har sett på TV ikväll. Människor blev nedtrampade i en dörröppning och kunde inte ta sig upp när en folkmassa försökte tränga sig igenom. Springer de för sina liv? Är det en tsunami? Eller jordbävning?

Nej! Det är rea på TV-apparater! Människor trampar ner andra människor som har fastnat på golvet för att få handla! Jag skäms.

Ett annat program “my bizarr habits” tror jag att det hette. En kvinna måste somna med en hårfön påslagen brevid sig i sängen som blåser på huden! Hon vaknar med brännmärken. Tur för henne, tycker jag, att hon vaknar över huvudtaget och inte brinner upp.

Hur galna är folk?

Jag skickar med en bild på sonen som drog omkring på ett litet avsågat barrträd på hela vår promenad idag. Det får symbolisera slutet på julen. Här har alla redan städat undan all juldekoration. Julen är slut. Nu är det bara galenskap kvar. Som rean! Inte här, men någon annanstans.

This entry was posted in Tankar och babbel. Bookmark the permalink.

6 Responses to Blir man galen efter jul?

 1. Samma här – julen är spårlöst försvunnen, och det är bra!
  Någon annanstans får de pyssla med sitt, och jag pysslar med mitt!

 2. Anneli says:

  Vad skönt att ha distans till galenskapen. Men ju närmare naturen man lever – ju lättare är det liksom. Så blir man glad av en vacker sten, eller havsglas i stället. Av varandra. I stället för en billig TV. Och frustrerad av att paketen inte kommer lätt och IKEA inte står klar runt husknuten. 😉 Du har en jättefin blog! Tack för att du skriver så ofta och låter oss följa ditt öliv. =D

  • Carola says:

   Tack Anneli 🙂 Visst är det skönt att ha lite distans till viss hysteri. Men jag skulle vilja bara ha litegrann ibland, som när barnen behöver någonting eller när hyllorna gapar tomma i mataffären. Då blir man hysterisk för det 😉 På dåligt humör för att jag får vänta på broccoli i 4 dagar. Men visst blir man glad av naturen, utan den skulle jag flytta hem.

 3. Marianne says:

  God Fortsättning på det Nya Året! Visst är det hysteriiiii allt! Jag får verkligen “dåliga vibbar” av allt materiellt överflöd vi lever i. Saknar er! PHP till barnen & kram till er alla!

  • Carola says:

   God fortsättning till er också! Visst är det överflöd i massor. Det blir så mycket mer påtagligt när vi ser på tv eftersom det inte finns så mycket shopping här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*