Blir det pepparkaks-krasch i helgen?

Download PDF

Pepparkaksbak är inte gjort för varma länder tror jag. Jag gissar på att det är luftfuktigheten som gör att pepparkakshuset inte håller.

Förra året satte jag ihop pepparkakshuset med smält socker och det höll i två veckor sen blev det så här.

I år provar jag med kristyr att sätta ihop med och det verkar fungera än så länge, det har ju bara gått några dagar, men nu börjar själva pepparkaksdelarna att böja sig och hela huset är mjukt. Jag har gjort en pepparkaksdeg som ska vara extra hård att göra hus med, men jag antar att den som uppfann receptet inte befann sig på Bahamas. Vi har gjort ett litet hus också för att se om det står sig bättre.

Det ska bli intressant att se hur länge det stora huset håller. Jag tippar på att det blir en krasch i helgen. Det är lite dåligt med pyssel runt huset, jag skulle vilja gå på loppis och handla lite små tomtar att dekorera med. Men det är tyvärr väldigt långt till någon sådan loppis, och det verkar inte som om det finns tomtar att handla i affärerna här. Kulor och belysning finns det massor av i staden, men tomtar hör nog inte till den Bahamanska kulturen.

This entry was posted in Familjeliv och vardag, Inspiration, pyssel och tips, Mat och bak, Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

4 Responses to Blir det pepparkaks-krasch i helgen?

 1. Anette says:

  Åh vilka fina pepparkakashus! Jag har aldrig lyckats få ihop något pepparkakshus och är imponerad av de som lyckats. Ni har ju dessutom smyckat ert jättefint 🙂

 2. Moralmammans mor says:

  Vilka fina pepparkshus! Synd att ni inte är här för jag har massor av tomtar och på Återvinningen finns alla möjliga tomtar.
  Tänk på att ta med mina småtomtar nästa gång!

 3. Hej!!

  Va roligt att se en Bahamasbo på Piccante 🙂
  Fast jag måste säga att jag är liiiite sur också för nu har ju jag lockats in hit och vägrar gå härifrån. Jag tänker bosätta mig här i din blogg där det ser varm och skönt ut.

  Jag vågar vägra vintern i Sverige, helt enkelt!

  Skämt å sido 🙂

  Vilka underbara bilder och vilket otroligt fint pepparkakshus ni har gjort. Synd att det inte höll. Ni får helt enkelt bygga ett skelett först med blompinnar. Då borde det ju stanna uppe 🙂

  Jag är jättenyfiken på hur du hamnade både på Bahamas OCH på Piccante.se så hör gärna av dig.

  Ha en bra lördag!

  Kram

  Tania

  • Carola says:

   Ha ha, ibland blir det lite för varmt här men det kan kanske vara skönt i smällkalla vintern 🙂 Blompinnar såg jag faktiskt som ett hjälpmedel till att kavla ut degen jämt men problemet är att jag inte hittar några blompinnar här. Ö-livsproblem i vardagen… Det finns säkert på plantskolan på huvudön, men det är lite klurigt att ta sig dit först med båt (och två barn) och sedan hyra bil eller ta taxi till plantskolan för det är en bit.

   Jag hamnade på Bahamas först genom att jag jobbade som dykinstruktör på en annan ö. Där träffade jag kärleken förstås och sedan blev det att vi kom tillbaka hit. På Piccante hamnade jag när pepparkakshuset krashade och jag googlade pepparkaksdegar 🙂

   Ha det gott
   Carola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*