Barnvakts-bekymmer

Download PDF

Att bo på en ö kan ha sina fördelar med det har sina baksidor också. Idag har jag ägnat dagen åt att försöka hitta en barnvakt åt våra barn. Vår förra barnvakt fungerade inte av olika anledningar så nu behöver vi alltså någon som ser efter våra barn 6-10 timmar i veckan då jag måste jobba. Det finns ju inte så många individer att välja på eftersom ön bara har 150 bofasta så nu tror jag att jag snart har pratat med varenda kotte. Jag känner mig lite låst och tänker på vilken lyx det är att ha mor och farföräldrar eller andra vänner och bekanta nära som kan hjälpa till med barnen när det krisar.

Jag fortsätter att söka med ljus och lykta efter någon som kan tänkas passa till jobbet!

This entry was posted in Ö-livsproblem. Bookmark the permalink.

10 Responses to Barnvakts-bekymmer

 1. Johanna says:

  Ni kanske behöver en au pair? ;)) *frivillig här* haha..

 2. Victoria says:

  Jag tar jobbet direkt :o)

 3. Monica Pizanias says:

  Har du prövat med au-pair ? Någon ung person borde väl bli intresserad?

 4. Carola says:

  Visst har vi funderat på Aupair, men vi har ingenstans att inhysa en nanny eller Aupair så det blir väldigt dyrt att hyra något eget åt den personen. Annars är det en super-idé. 🙂 tack för det.

 5. Ja vi har ju en dotter som är arbetslös som gärna skulle vilja komma utomlands att jobba, Hon vill inte bo i Sverige under vintern .. men jag hoppas det löser sej!

 6. Jessica says:

  Hej carola:)

  Vad fint du bor! skulle kunna tänka mig att flytta på direkten. Att du inte hittar en barnvakt är naturligtvis ett bekymmer, men du har inte testat att fråga dina grannar? Även om du inte vill anställa någon nanny nu så skulle jag göra det i ett senare tillfälle! Jag har en just nu (bor i Madrid) och det underlättar min vardag jättemycket:)

  • Carola says:

   Hej Jessica. Det är verkligen inte lätt det där med barnvakt på ett ställe som det här. Ön har bara 150 bofasta och jag har nog frågat varenda en, grannarna också, men de flesta jobbar och de ungdomar som finns hör går i skolan när jag behöver dem. Men de får följa med till jobbet under den timmen som jag jobbar och det fungerar skapligt just nu.
   Tack för tanken och ha det så gott. 🙂

   Carola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*