Ännu en resa över havet

Download PDF

Det har blivit en hektisk vecka. Något mystiskt kryp har bitit mig och foten har svullnat upp. Det började i fredags förra veckan. Först trodde jag att det var ett vanligt myggbett som aldrig ville sluta klia. Läkaren i Marsh Harbor kunde konstatera att det rörde sig om ett bett men hade ingen aning om av VAD! Idag var jag tvungen att göra besök nummer två på kliniken och när han såg hur bettet hade utvecklats trots antibiotika i 3 dagar så sa han bara “Hmmmmm” Denna läkare är mycket erfaren och har sett det mesta man kan råka ut för här. Sedan blev han tyst. Jag visste redan vad han skulle göra och mycket riktigt. Han sa att han skulle vara tvungen att skära i den mörka bölden som hade utvecklats! “Gör vad du vill, sa jag, bara det blir bra”

Han skar bort död vävnad och försökte klämma och se om det var något var där inne. Nästan inget. Bara död vävnad. Han sa att giftet ifrån “vad det nu var” verkar på vävnaden men ingen infektion syns där. Hela foten är svullen och nu hoppas jag att det hela ger med sig.

Som tur var så fick jag en resa över till staden med privat båt. Havet var platt och kristallklart. Alltid något gott.

This entry was posted in Ö-livsproblem, Surviving paradise. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ännu en resa över havet

 1. Hjärnfrys says:

  Usch vad otäckt med bett! Krya på foten, hoppas det blir bättre snart.
  Har du stött på Portugisisk Örlogsman i dina vatten? Min pojke fick en liten tråd runt ankeln och foten, som svullnade upp rejält.

  Önskar god bättring.

  • Carola says:

   Tack, Jo jag har sett den maneten men bara på stränderna när de har strandat. De kommer i säsong här så det är på våren under några veckor som man måste akta sig men resten av året är de inte här. Vi har till och med en ö som heter Man-o-War här efter maneten.

 2. Låter ju inte bra. Hoppas verkligen du blir bättre snart!

 3. Moralmammans mor says:

  Håller tummarna för att det läker bra! Inte att leka med. Du har väl fått fortsatt antibiotika? Var rädd om dej! Kram

 4. Carola says:

  Idag känns det fortfarande ömt men ont på ett annat sätt. Foten är inte lika svullen så det är bra. Jag har ätit antibiotika i 4 dagar och ska fortsätta 3 dagar till. Det går åt rätt håll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*