A Bahamian “Cottage”

Download PDF

Idag tänkte jag att ni skulle få ta en titt in i vår lya. Jag har inte visat bilder inifrån huset förut så idag blir det en “Bahamian Cottage” på bild.

De flesta små hus kallas för “Cottage” här och jag skulle vilja översätta det till något mellan “stuga” och en liten enplansvilla. På Wikipedia står det så här:

In North America, most buildings known as cottages are used for weekend or summer getaways by city dwellers. It is also not uncommon for the owners of cottages to rent their properties to tourists as a source of revenue. In Saint John, U.S. Virgin Islands, most buildings known as cottages or vacation rentals are used for weekend or summer getaways. In Michigan, when one refers to a cottage it normally means a summer residence farther north near or on a lake.

En Cottage har ofta enkel standard och på vår ö innebär det att mycket är hemmagjort och man har skapat saker ifrån drivved och annat man hittar på stranden. I vår lya har vi till exempel krokar både ute och inne som är fastsatta på drivved. Stugan dekoreras ofta i strand-anda med snäckor och annat ifrån naturen. Vi har en spegel med mosaik av havsglas och Conch-snäckor pryder trappan upp till huvud-ingången. Strandade tjocka rep har man gjort staket av och tunnare rep fungerar som dekoration. På vår ö måste man ta tillvara på allt som går att använda eftersom det inte ligger ett IKEA runt hörnet och det är ofta svårt att få tag på saker att köpa. Att dekorera i strand-anda tror jag också förstärker känslan av att man är på semester vid stranden.

Det här är vår “Coconut Cottage”.

Jag måste passa på att förklara att TVn inte riktigt ingår i “Cottage-andan”. Men maken tyckte att det kunde vara nog med “Cottage-liv” eftersom den tidigare TVn var så liten att man var tvungen att sitta på en stol rakt framför den för att kunna se något. Det fick bli en ny TV och den har vi dock inte hittat på stranden. Nog för att jag faktiskt har hittat en driv-TV på stranden, men den fungerade säkert inte så bra.

This entry was posted in Bahamas - lite fakta och ganska mycket åsikter, Familjeliv och vardag, hus i alla former och färger, Ö-liv. Bookmark the permalink.

3 Responses to A Bahamian “Cottage”

 1. Emmy says:

  Tack för inblicken! Ser jättemysigt ut =)

 2. Fourmum says:

  Jättefint! Hur stor är er “Cottage”? Kan inte du kolla om man får exportera snäckor? Inte conch, utan mer “vanliga” snäckor 🙂 Kram Anette

 3. Carola says:

  Vi har tre sovrum, allrum och toalett inomhus och sedan har vi ett matrum utomhus. Jag vet inte hur stor ytan är men sovrummen är ganska små.

  Jag har försökt att googla om det är lagligt att exportera och vad jag kan hitta så står det i inget om det så antagligen är det ok om det är i små mängder 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*